Categoria: Articles

Nou centre a Manresa: Medicina Moderna

Per tal de poder atendre més pacients de millor manera, hem obert un nou centre Manresa. Medicina Moderna és el centre mèdic de referència en Psiconeuroinmunologia de la Catalunya Central. El centre mèdic també està especialitzat en serveis a centres esportius d’alt rendiment i estudiants que volen millorar el rendiment escolar. Servei de Salut Integral Exploració mèdica Procés d’exploració... Llegir més »

Els disruptors endocrins

Mol·lècula Bisfenol-A
En els últims anys hi ha hagut un augment dels casos de càncer, i cada vegada es presenten en persones més joves. Recuperem el programa Quèquicom que ens explica què son els disruptors endocrins i com actuen en el nostre cos. Molts estudis demostren que els plàstics (PET, polipropilè) que s’utilitzen per emmagatzemar aliments i begudes, i també alguns... Llegir més »

Respecte l’article dels antiàcids

Antiàcids
A l’octubre de l’any passat vam publicar un article titulat: “Prens antiàcids? Tens els següents símptomes?“. Aquest article que el podeu trobar en versió extesa a EQM, va causar un cert rebombori, degut a una suposada falta de rigorositat en els temes que es tractaven. Quan escrivim un article divulgatiu, per arribar a ser accessible a... Llegir més »

La interacció dels aliments i la histamina (actualitzat)

Histamina
Presentem els aliments desaconsellables per la intolerància a la histamina i aliments sans pels afectats per aquesta intolerància. Aquests llistats estàn actualitzats. Aliments desaconsellables: Taronja, llimona, mandarina, pomelo, kiwi, pinya, papaia, gerds, alvocat, plàtan, maduixa, prunes. Xocolata i derivats (nocilla, cola-cao, bombons…). Vaca: Llet i derivats (formatge,iogurt, actimel, cacaolat, natilles, nata, xocolata de llet, puré... Llegir més »

Més enllà del peix blau, hi ha el marisc

Gambes, marisc saludable
A l’hora de pensar en un peix saludable, sempre ve al cap el peix blau. El preu, normalment baix, i el receptari, eficaç, els han catapultat com l’excel·lència de la proteïna saludable. Ara bé, el marisc també ho és. És clar que el preu no és comparable amb el del peix blau, però tampoc no... Llegir més »

Us noteu envellits?

Gira-sol
Moltes vegades l’edat biològica no coincideix amb la cronològica, i sovint les persones aparenten més anys dels que tenen. Si és el vostre cas, us recomano que reviseu la dieta i mengeu aliments que ajudaran el vostre organisme a fabricar antioxidants. Els éssers vius estem exposats a infeccions de paràsits, fongs, bacteris i virus, als... Llegir més »

Síndrome dels Ovaris Poliquístics (SOP)

Ovaris Poliquístics
El síndrome dels Ovaris Poliquístics (SOP) és el trastorn endocrí més freqüent de les dones en edat fèrtil que es caracteritza per infertilitat, irregularitats menstruals (cicles de 35-40 dies o més) i moltíssim dolor premenstrual amb sagnats que poden allargar-se fins 7 dies Les investigacions han demostrat que en el SOP hi ha una alteració... Llegir més »

Cap dieta, només bons aliments

Peix blanc - Omega 3
Com podem fer net després dels excessos en els àpats d’aquestes festes? Els excessos alimentaris i alcohòlics no només els revela la balança, sinó que també provoquen que l’organisme envelleixi més ràpidament. D’aquí que, davant del propòsit de fer bondat després de les festes nadalenques, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer defugi la proposta habitual de dietes... Llegir més »

Toca menjar la tardor

Magrana
La natura és sàvia. No és un tòpic. És ciència. “A cada estació de l’any tenim els aliments que ens van més bé per al nostre organisme”. A la tardor, el cos s’ha de preparar de cara a l’hivern, “quan hi haurà més possibilitats de posar-nos malalts. Per això toca menjar bolets, perquè milloren el... Llegir més »

El gluten i la intolerància

Pasta feta amb blat dur
El gluten és el responsable de l’elasticitat de la massa del pa, el que permet, juntament amb la fermentació que el pa obtingui volum, consistència elàstica i esponjositat. Aquest és un grup de proteïnes insolubles en aigua que es troben en el blat, ordi, civada, sègol o qualsevol de les seves varietats com l’espelta, l’escanda, el... Llegir més »

Prens antiàcids? Tens els següents símptomes?

Antiàcids
Si has pres la decisió de prendre medicaments antiàcids durant una temporada llarga, és probable que experimentis un dèficit de vitamina B12, i també: una mala absorció del ferro, zinc, calci, proteïnes, vitamina D, A, E, K i omega-3. Els símptomes de falta de vitamina B12 son esl següents: Diarrea / restrenyiment Èczemes,... Llegir més »

Recopilació d’articles interessants a etselquemenges.cat

Cookies xocolata
Són molts els articles que hem escrit al llarg del temps. Aquí deixem una recopilació d’alguns articles en els que d’alguna manera he col·laborat, participat o escrit. Tots són de ETS EL QUE MENGES , toquen temes molt variats i són tots molt interessants: Com deixar els dolços i la xocolata. Tot el que necessites saber sobre... Llegir més »