Retrats: La Salut Hormonal

Retrats: La Salut Hormonal

Després d’una primera entrevista al programa Retrats, on vam parlar sobre la salut intestinal, Jaume Barberà es torna a desplaçar a la Garrotxa, aquest cop, al Mas les Comelles, per parlar sobre la salut hormonal i com hi influeixen els hàbits alimentaris.

“- Jaume, tens tetes?”. Així comença l’entrevista, i s’aprofundeix en com l’excés d’estrògens poden influïr, i molt, en la salut.

5 comentaris

edurne

Bones!
M’agradaria saber que passa Amb els estrògens quan arriba la menopausa. En el programa no es diu res sobre aquest fet.

Reply
admin

Amb la menopausia els estrogens i tots els seus efectes beneficiosos es redueixen, si.
I … Si en tenies en excés… La menopausia serà un bàlsam x tú.
Salut!

Reply
Ana

Hola Xevi,

felicitats pel programa d’ahir! Va ser molt interessant. Tan de bo facis més col·laboracions amb mitjans de comunicació.

Tinc una pregunta: vas comentar que si no s’eliminen bé els estrogens de les dones que han estat sotmeses a un tractament de fertilitat poden, a la llarga, tenir més probabilitats de desenvolupar càncer de mama. És suficient cuidar la dieta, evitant els aliment que afavoreixen la ingesta d’estrogens i introduint els que vas aconsellar, per tornar als nivells saludables desprès d’aquests tractaments? El mateix ginecòleg pot controlar que aquests nivells d’estrogens no siguin excessius i perillosos a la llarga?

Gràcies,

Reply
john

Hola a tots
Al programa es fa referencia a la Aromatasa, que pot produïr HBP ( Hiperplasia Benigne de Prostata ), però no s’ha parlat de la “5alfa-reductasa” que també esta implicada en HBP, a més, molts medicaments per la HBP inhibeixen la 5a-reductasa.
Els aliments que reduixen la aromatasa tambè redueixen la 5a-reductasa o cal aportar aliments que redueixen la 5a-reductasa? quins son aquests aliments que ens podem ajudar a inhibir la 5a-reductsa?

Jo com a pacient HBP m’habia de pendre “Permixon” ,que no em feia res i el vaig deixar, fins que vaig descubrir el “Epilobi o Epilobium Parviflorum”, es un perfecte inhinidor de la 5a-reductasa y aromatasa(segons el meu farmaèutic) , sense problemas mentres estigui fen fitoterapia amb epilobii altres plantes. Durant la HBP, va se tant bestia! que vaig patir un sindrome piramidal, que a dia d’avui despres de 20 mesos de piramidal encara no a marxat, despres de veure els teus programes cada cop estic mes convençut que el meu problema es hormanal.
Algun consell de mes aliments inibidors de 5a-reductasa i aromatasa o algun consell per mi?

gràcies

Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × tres =