Categoria: Veritas

Fem un cafè?

Cafè
M’encanta el cafè, el farem amb cafeïna i amb sucre integral de canya. S’ha demostrat que si beus cafè tens un menor risc de mortalitat sigui quin sigui l’origen. Però prendre molts cafès no es correspon amb tenir millor salut. El consum moderat de café, 2 o 3 tasses/dia, s’ha comprovat que té efectes beneficiosos... Llegir més »

Una copa de vi o una cervesa diària et garanteixen un futur incert

Cervesa
Quant alcohol (etanol) pots prendre cada dia? El consum responsable d’alcohol recomanat per la OMS (Organització Mundial de la Salut) fa referencia a certs límits que poden perjudicar el nostre fetge, els triglicèrids, colesterol, o la nostra salut mental i provocar  altres problemes més greus a llarg termini. Ens indiquen que els homes no hem... Llegir més »

Tu odontólogo salvará la vida de tu hijo

Odontòleg per tenir cura de la boca
Sabías que tu odontólogo puede salvar la vida de tu hijo? Te vas a quedar con la boca abierta. Cómo tienes la boca? Te sangran las encías al lavarte los dientes? … y curiosamente tienes sobrepeso, la presión arterial alta y tu hijo nació prematuro? No es mala suerte, todo te ocurre a ti. Madre... Llegir més »

Esquinços de lligaments, Tendinitis… cròniques?

Esquinços de lligaments de turmell
L’excés d’estrògens (hormona femenina) predisposa a patir lesions de lligaments i d’inflamacions múscul-tendinoses. S’ha comprovat, en diferents estudis, l’impacte que tenen les hormones sexuals en el control postural, en la coordinació muscular i el nostre equilibri. Et regires el turmell com si res? Tens dolors als tendons dels abductors o pubis? O de la fàscia... Llegir més »

Les regles em maten, el síndrome premenstrual

Parlem de dolor premenstrual o de dismenorrea com la situació que més dolor fa a la majoria de les noies per davant del dolor que provoca l’eliminació d’Espanya d’aquesta passada Eurocopa… 😉 No és normal que… El síndrome premenstrual (SPM) afecta a 3 de cada 4 noies. La prevalença als EU, Turquia, Canadà, Taiwan i... Llegir més »

Posa color a la vida

Gràcies a múltiples estudis tenim la certesa que podem curar o millorar la diabetis, les depressions, la inflamació de l’intestí, també les al·lèrgies, si tot això i també les malalties autoimmunes i inclús frenar el càncer … però això només ho aconseguim en estudis experimentals fets in vitro o només en estudis fets en rates... Llegir més »

Els làctics porten hormones, si. Moltes

Hormones a la llet de vaca i derivats
Els làctics d’origen animal porten hormones, moltes hormones, si. I això té un impacte per la nostra salut molt important. En positiu i en negatiu. S’ha demostrat en nombrosos estudis que la llet dels humans i dels animals té hormones i factors essencials pel creixement i la immunitat del nen i de l’animal nouvingut. Per tant,... Llegir més »

Els estrògens ja preparen el seu viatge.

Globulina fixadora de la hormona sexual
Els estrògens circulen per les nostres artèries i prefereixen viatjar amb creuer, un transportador, i no de forma lliure. Us ho asseguro. Els estrògens si circulen amb un transportador són una delícia. En canvi, quan els estrògens circulen lliures per la nostra circulació sanguínia, poden condicionar molts problemes per la nostra salut activant  excessivament les cèl·lules... Llegir més »

Les hormones em porten de cul

Bacteris de la flora intestinal
Per què tinc restrenyiment durant tot el mes i, en canvi, durant la menstruació cago bé cada dia? Tant temps pensant que els problemes digestius els pots resoldre amb prunes, kiwis, laxants, infusions pels gasos o potser antibiòtics, probiòtics o prebiòtics, i ara, amb  una millor comprensió de l’efecte de les hormones sexuals et podem... Llegir més »

El futur, a les teves mans

Ràtio de mesura 2D-4D dels dits de la mà
Les ments preparades seran les que sabran gestionar la “sort” de la seva salut. La longitud del 4rt dit, especialment de la mà dreta, prediu la teva sort. Som-hi! És irresistible no mirar la longitud del 2n i 4rt dit de la mà dreta si t’explico la informació que et pot donar. Pots saber la tendència a... Llegir més »