Categoria: Veritas

Mama, menja més alvocats

Molts nutrients essencials presents a les fruites i vegetals són els mateixos nutrients indispensables per la salut hormonal. L’alvocat és una fruita que no forma part de la preuada dieta mediterrània però, per les seves qualitats, el tenim aquí entre nosaltres durant tot l’any. Sembla fet a mida perquè descobreixis com millora la teva salut... Llegir més »

La progesterona et pot canviar la vida

Micrografia dels canvis en el endometri a causa de la progesterona
La progesterona és una hormona i un neurotransmissor És una hormona amb efecte antiinflamatori, antiproliferatiu i prepara l’endometri per poder acollir l’òvul fecundat en cas d’embaràs. I és un neurotransmissor perquè la progesterona estimula el sistema gabèrgic del cervell que té efectes calmants i relaxants, redueix l’angoixa, la impaciència, regula la teva tolerància a l’estrès... Llegir més »

L’exercici físic regula el segon cervell i et pot canviar la vida

El sistema gastrointestinal (GIT) humà està habitat per 1013-1014 microorganismes amb el seu genoma corresponent, que anomenem microbioma. El microbioma és el material genètic de tots els microorganismes del teu cos i està compost per fongs, protozous, virus i sobretot  bacteris. Tots estan dins teu. La majoria viuen a l’intestí i són especialment nombrosos al... Llegir més »

Fem un cafè?

Cafè
M’encanta el cafè, el farem amb cafeïna i amb sucre integral de canya. S’ha demostrat que si beus cafè tens un menor risc de mortalitat sigui quin sigui l’origen. Però prendre molts cafès no es correspon amb tenir millor salut. El consum moderat de café, 2 o 3 tasses/dia, s’ha comprovat que té efectes beneficiosos... Llegir més »

Una copa de vi o una cervesa diària et garanteixen un futur incert

Cervesa
Quant alcohol (etanol) pots prendre cada dia? El consum responsable d’alcohol recomanat per la OMS (Organització Mundial de la Salut) fa referencia a certs límits que poden perjudicar el nostre fetge, els triglicèrids, colesterol, o la nostra salut mental i provocar  altres problemes més greus a llarg termini. Ens indiquen que els homes no hem... Llegir més »

Tu odontólogo salvará la vida de tu hijo

Odontòleg per tenir cura de la boca
Sabías que tu odontólogo puede salvar la vida de tu hijo? Te vas a quedar con la boca abierta. Cómo tienes la boca? Te sangran las encías al lavarte los dientes? … y curiosamente tienes sobrepeso, la presión arterial alta y tu hijo nació prematuro? No es mala suerte, todo te ocurre a ti. Madre... Llegir més »

Esquinços de lligaments, Tendinitis… cròniques?

Esquinços de lligaments de turmell
L’excés d’estrògens (hormona femenina) predisposa a patir lesions de lligaments i d’inflamacions múscul-tendinoses. S’ha comprovat, en diferents estudis, l’impacte que tenen les hormones sexuals en el control postural, en la coordinació muscular i el nostre equilibri. Et regires el turmell com si res? Tens dolors als tendons dels abductors o pubis? O de la fàscia... Llegir més »

Les regles em maten, el síndrome premenstrual

Parlem de dolor premenstrual o de dismenorrea com la situació que més dolor fa a la majoria de les noies per davant del dolor que provoca l’eliminació d’Espanya d’aquesta passada Eurocopa… 😉 No és normal que… El síndrome premenstrual (SPM) afecta a 3 de cada 4 noies. La prevalença als EU, Turquia, Canadà, Taiwan i... Llegir més »

Posa color a la vida

Gràcies a múltiples estudis tenim la certesa que podem curar o millorar la diabetis, les depressions, la inflamació de l’intestí, també les al·lèrgies, si tot això i també les malalties autoimmunes i inclús frenar el càncer … però això només ho aconseguim en estudis experimentals fets in vitro o només en estudis fets en rates... Llegir més »

Els làctics porten hormones, si. Moltes

Hormones a la llet de vaca i derivats
Els làctics d’origen animal porten hormones, moltes hormones, si. I això té un impacte per la nostra salut molt important. En positiu i en negatiu. S’ha demostrat en nombrosos estudis que la llet dels humans i dels animals té hormones i factors essencials pel creixement i la immunitat del nen i de l’animal nouvingut. Per tant,... Llegir més »