Com és la teva caca? Mira aquí
Menu
Menu
Menu

Aliments desintoxicants

aliments desintoxicants

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Què aprendràs?

Ara que ens acostem al canvi d´estació és el moment de superar els excessos alimentaris propis de l´estiu i les vacances. El fetge i els ronyons són els òrgans més perjudicats per una dieta desequilibrada. Aigua, verdures i fruites els ajudaran a restablir-se.

La tardor és a tocar i, amb el canvi d'estació, també arriben els propòsits de seguir uns hàbits més saludables. L'exercici físic, l'autocontrol per mantenir l'estrès a ratlla i una dieta més saludable són alguns dels punts inclosos a la llista mental que moltes persones es fan després de l'estiu. Una dieta correcta és essencial per controlar el pes. Però també per sentir-nos en forma i, si escau, ajudar l'organisme a recuperar-se dels excessos dels mesos precedents.

Els ronyons i el fetge són els òrgans més afectats per una dieta pobra en fruites i verdures i abundant en sucres, alcohol o farina blanca (potser us ve a la memòria un excés de cerveses, refrescos i pizzes?) El cos ens ofereix senyals d'alarma per avisar-nos que alguna cosa no acaba de funcionar. El psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer ens ajuda a identificar-los.

Digestió lenta

«Si ens han sortit èczemes, tenim caspa o descamació als cabells, mal de cap, la llengua blanca-groguenca o fem una digestió lenta, el nostre fetge no ha eliminat bé els tòxics de l'alimentació ingerida a l'estiu», explica Verdaguer.

Altres indicis que poden indicar algun problema hepàtic són les contractures o rampes al costat dret del cos, marques grises sota els ulls o ratlles blanques verticals a les ungles de les mans (si les marques són horitzontals, indiquen manca de zinc o calci). Verdaguer aclareix que per relacionar aquests símptomes amb el fetge cal presentar-ne com a mínim dos de manera simultània.

Alhora, un ronyó que no funciona correctament també avisa. El repertori d'indicis és extens: retenció de líquids, panxa inflada, pressió arterial alta, dolors a les lumbars i als talons que milloren quan ens aixequem però que empitjoren quan estem asseguts, cansament sense causa aparent, rampes freqüents…

Una dieta ben planificada, amb aliments que ajuden a desintoxicar l'organisme, ens ajudaran a girar full i començar una temporada nova. La recomanació és vàlida només per a aquelles persones que tenen motius per vincular els símptomes amb els excessos a taula. Si no hi ha raons per fer aquesta associació, cal posar-se en mans d'un especialista perquè suggereixi els passos que cal seguir. Per a les persones sanes que necessitin fer una neteja, hem demanat a Xevi Verdaguer que ens recomani un menú desintoxicant. La consigna és clara: cal beure molta aigua, preferentment entre els àpats, i oblidar-se dels refrescos i l'alcohol. I hem de donar prioritat a les fruites i les verdures. El sentit comú serà el nostre millor aliat.

Fotografía de Wikipedia, bajo licencia CC: aquí

Artículo publicado a: www.ara.cat

Aliments desintoxicants

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Qué aprenderás?

La teva caca, flota o no flota?

A molta gent li fa riure quan parlo que si les caques suren, o de si són pastoses o dures, si fan olor o no...
Els fa gràcia. 

Però quan entenen la importància que té això, no només hi posen més atenció al que apareix cada matí a la tassa del seu vàter, sinó que comencen a preocupar-se per com són les caques de la gent que més estimen. Curiós, no?

He gravat un àudio en què, en menys de 3 minuts, sabràs com hauria de ser la caca perfecta i què pot anar malament al teu cos si no és així.
ENVIA'M L'AUDIO
Xevi verdaguer historia

Relacionats

arrow down
cartcross