Com és la teva caca? Mira aquí
Menu
Menu

Beure aigua hidrogenada (rica en H2) és una bona elecció?

Beure aigua hidrogenada (rica en H2) es una bona eleccio

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Què aprendràs?

Sovint em pregunten, "M'han dit que el gas H2 ens beneficia per reduir les inflamacions, per millorar el rendiment esportiu, per retardar l'envelliment i més ... Xevi, Val la pena tenir a casa una màquina especial que faci aigua hidrogenada ?"

Jo també em vaig fer aquesta mateixa pregunta. I amb les meves inquietuds per millorar la salut de les persones un dia vaig decidir investigar els seus mecanismes d'acció i què ens ofereix el mercat per generarme una opinió científica per poder contrastar la informació esbiaixada i amb interès comercial que m'explicaven els diferents comercials dels dispositius o màquines que generen hidrogen o ionitzen l'aigua.

I, Sí! Estic entusiasmat!

Lo que más me sorprende del hidrógeno molecular (gas H2) es que tiene unas características únicas.

Una de les seves principals avantatges és el seu baix pes molecular i l'alta capacitat per difondre a través de les membranes cel·lulars i entrar dins de la cèl·lula, en el citoplasma. Un cop allà, l'hidrogen també pot entrar dins les mitocòndries (òrgans que fabriquen energia) i també en el nucli de la cèl·lula. Aquesta permeabilitat és extremadament favorable ja que li permet arribar a tots els llocs de la cèl·lula mentre que molts antioxidants no tenen la capacitat d'arribar a aquests òrgans intracel·lulars i conseqüentment no són tan efectius.

A més, l'hidrogen molecular també és avantatjós perquè pot travessar la barrera hematoencefàlica i tenir efectes neuroprotectors en el cervell.

Efectes biològics de el gas H2

 • Antiinflamatori.
 • Antioxidant.
 • Neuroprotector.
 • Regulació de les mitocòndries.
 • Regulació de l'estrès del reticle endoplasmàtic (RE)
 • Regulació de la mort cel·lular.
 • Regulació de el sistema immunològic.

El gas H2 ha demostrat tenir potencial terapèutic per les seves propietats:

 • Antiinflamatòries 69 , 72 : Augmenta l'expresió del Nrf-2 y HO-1 (antiinflamatòris) i disminueix l'expressió de citocines pro-inflamatòries (TNF- α , NF- κ B, INF- γ , Fas, FasL, IL-1 α , IL-1 β , IL-6, IL-8 e IL-10).

 • Antioxidants 28 : El gas H2 elimina selectivament als radicals lliures d'oxigen més agressius: el radical hidroxil ( · OH) i l'anió peroxinitrit (ONOO-). I d'altra banda, el gas H2 augmenta i activa la producció de substàncies antioxidants pròpies (SOD, catalasa, glutation) a l'activar el gen Nrf2.

 • Neuroprotectores en les malalties cerebrovasculars i malalties neurodegeneratives. 32 , 33 , 35 : Redueix l'activació de la microglia, que són els macròfags del cervell responsables de la neuroinflamació (traumatismes cranials, ICTUS, depressió, ansietat, ment ennuvolada ...) 30 .  Yoshii y col. 38 varen informar que l'efecte neuroprotector observat després de beure aigua amb hidrogen podria estar associat amb la secreció de grelina, una hormona gàstrica, a l'estómac.

 • Estimuladora del metabolisme energètic i la respiració mitocondrial: Els mitocondris són importants òrgans intracel·lulars responsables de funcions tan vitals com la fabricació d'ATP i fosfocreatina (energia), la regulació de l'equilibri del calci, la regulació de les inflamacions, de la producció d'espècies reactives d'oxigen (ROS) i la regulació de les vies senyalitzadores (cAMP / PKA) de la supervivència, neuroprotecció o apoptosi (mort) de la cèl·lula. En funció de les necessitats, el cervell utilitza, juntament amb el 20% de l'oxigen que respirem, l'ATP fabricat a la membrana interna dels mitocondris (OXPHOS) per a les seves funcions i activitats sensitiu-motores, cognitives, emocionals i de l'aprenentatge. Les demandes energètiques de les neurones depenen molt de les mitocòndries, particularment de la fosforilació oxidativa mitocondrial (OXPHOS). Per aquesta raó l'alteració del correcte funcionament mitocondrial provocarà símptomes tan típics com la fatiga, núvol mental, dificultat per concentrar-se, trastorns psiquiàtrics (depressió i ansietat) i fins i tot trastorns neurodegeneratius com l'Alzheimer, esquizofrènia o trastorns bipolars.

L'H2 regula la funció de les mitocòndries per la seva capacitat en:

 • Reduir el miR-210 (un micro RNA induït pel HIF-1α) que generem quan la cèl·lula pateix manca d'oxigen, hipòxia.
 • Activa la fosforilació oxidativa mitocondrial (OXPHOS) a la membrana interna dels mitocondris, necessària per produir energia en forma d'ATP.

Així, l'aigua enriquida amb H2 no només ens beneficiarà augmentant els nostres nivells d'energia sinó també oferint-nos major protecció de les sinapsis neuronals, menor producció de ROS (radicals lliures d'oxigen) i reducció de l'apoptosi cel·lular (mort de la cèl·lula).

 • Regulació de l'estrès del reticle endoplasmàtic (RE): regula a la baixa els factors relacionats amb l'estrès de l'ER que inclouen GRP78 i TRAF2. El reticle endoplasmàtic i les mitocòndries estan connectats i es necessiten, el primer allibera el calci al citoplasma i el mitocondri el captarà per iniciar l'activació de la cascada de la producció d'ATP (OXPHOS).

 • Antiapoptòtiques 2773 : L'H2 protegeix el nostre ADN, ARN i altres estructures proteiques de les nostres cèl·lules.

 • Regulació de la funció immune: Augmenta les cèl·lules Treg CD4 + CD25 + FoxP3 + i manté l'equilibri Th1 / Th2. Això explica els beneficis evidenciats en les rinitis al·lèrgiques i malalties autoimmunes com l'artritis reumàtica, psoriasis o dermatomiositis.

És segur suplementar-se H2?

Sí. La suplementació de l'H 2 és segura (fins i tot en concentracions elevades) i no mostra cap toxicitat en nens, adults ni embarassades. També pot complementar-se amb altres tractaments estant absolutament lliure d'efectes secundaris. (Abraini et al., 1994 , Lillo et al., 1997, Fontanari et al., 2000 , Lillo y Parker, 2000).

L'hidrogen es pot administrar com a gas terapèutic de diverses formes:

 • Inhalat: Algunes clíniques comencen a utilitzar mescles de gas H2 (concentracions menors del 4%) i oxigen, però, està poc estudiada en humans.

 • Injecció intravenosa o intraperitoneal d'una solució salina rica en H2.

 • Bany d'hidrogen.101 ). 

 • Dissolt en aigua (Aigua rica en hidrogen). La ingesta oral és la forma més fàcil i pràctica d'ingerir H2. L'aigua no canvia el color ni el gust i l'H2 es difon ràpidament a la nostra circulació sanguínia. Podem aconseguir aigua enriquida en H2 a través de:

  - Tecnologies especials de fàcil instal·lació a casa nostra. Recomano la que tenim a casa meva: Direct Life
  - Afegint tauletes productores de H2 a l'aigua que utilitzis a casa: H2 Absorb TM (Nutrined) 2/dia.

Quina és la forma d'administració més efectiva?

Els estudis científics més recents ens mostren que, de les més de 300 malalties estudiades, els efectes protectors de l'H2 varien en funció de la dosi, el temps i la forma d'administració.

Hydrogen Therapy

Probablement, la injecció intravenosa serà el mètode d'administració destinat a ser la teràpia hospitalària del futur: la hidrogen teràpia. Evolucionem molt ràpid però encara necessitem més investigacions per concretar la forma d'administració hospitalària ideal per a cada patologia en particular, amb la seva dosi i temps de tractament individualitzada per a cada pacient.

Aigua rica en hidrogen

L'H2, de la taula periòdica, a les nostres cases!

Actualment es recomana introduir l'H2 en les nostres vides dissolent amb aigua pel seu beneficiós efecte antioxidant, antiinflamatori o com a agent terapèutic.

Les formes més pràctiques i còmodes de disposar a casa d'aigua enriquida en hidrogen es mitjançant:

Tecnologies productores d'hidrogen

Són màquines revolucionàries molt pràctiques i còmodes d'usar per a tota la família.

Direct Life

Pastilles d'H2

Enriquides amb hidrogen per afegir-les a un got d'aigua.

Comprar H2 Absorb

RN Ionic Hydrogen Matrix: Dextrose, Malic acid and tartaric acid; Magnesium Oxide, Magnesium Glycinate, Magnesium Malate
Take 2 x 1 soluble tablet per day in non-carbonated water. 1-0-1

Les dues opcions són molt bones.

En 2 mesos, ja m'explicareu la vostra experiència!

A gaudir!

[elementor-template id="52629"]

Bibliografia

Yang M, Dong Y, He Q, et al. Hydrogen: A Novel Option in Human Disease Treatment. Oxid Med Cell Longev. 2020;2020:8384742. Published 2020 Sep 5. doi:10.1155/2020/8384742

Wang YZ, Li TT, Cao HL, Yang WC. Avances recientes en los efectos neuroprotectores de los gases medicinales. Med Gas Res . 2019; 9 (2): 80-87. doi: 10.4103 / 2045-9912.260649

Clinical course and risk factors for mortality of adult inpatients with COVID-19 in Wuhan, China: a retrospective cohort study.
Zhou F, Yu T, Du R, Fan G, Liu Y, Liu Z, Xiang J, Wang Y, Song B, Gu X, Guan L, Wei Y, Li H, Wu X, Xu J, Tu S, Zhang Y, Chen H, Cao B
Lancet. 2020 Mar 28; 395(10229):1054-1062.

Hydrogen/oxygen mixed gas inhalation improves disease severity and dyspnea in patients with Coronavirus disease 2019 in a recent multicenter, open-label clinical trial.
Guan WJ, Wei CH, Chen AL, Sun XC, Guo GY, Zou X, Shi JD, Lai PZ, Zheng ZG, Zhong NS
J Thorac Dis. 2020 Jun; 12(6):3448-3452.

Yang M, Dong Y, He Q, Zhu P, Zhuang Q, Shen J, Zhang X, Zhao M. Hydrogen: A Novel Option in Human Disease Treatment. Oxid Med Cell Longev. 2020 Sep 5;2020:8384742. doi: 10.1155/2020/8384742. PMID: 32963703; PMCID: PMC7495244.

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Qué aprenderás?

La teva caca, flota o no flota?

A molta gent li fa riure quan parlo que si les caques suren, o de si són pastoses o dures, si fan olor o no...
Els fa gràcia. 

Però quan entenen la importància que té això, no només hi posen més atenció al que apareix cada matí a la tassa del seu vàter, sinó que comencen a preocupar-se per com són les caques de la gent que més estimen. Curiós, no?

He gravat un àudio en què, en menys de 3 minuts, sabràs com hauria de ser la caca perfecta i què pot anar malament al teu cos si no és així.
ENVIA'M L'AUDIO
Xevi verdaguer historia

Relacionats

arrow down

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

cartcross