Curs d’Actualització en Microbiota

Curs d’Actualització en Microbiota

La microbiota intestinal, també anomenada flora intestinal, és un dels camps on la ciència està avançant més ràpidament. Els descobriments es succeeixen amb múltiples estudis, aportant noves dades i informació. El fet és que cada cop és més evident que l’estat i els canvis en la microbiota intestinal tenen un efecte en tot el cos humà, no només a nivell digestiu, sinó a nivell global.

Pel professional de la salut, sigui quina sigui la seva especialitat, pot ser un repte mantenir-se actualitzat en el camp de la microbiota, per això, juntament amb Diactual, presentem aquest curs intensiu de Actualització en Microbiota. En cada un dels temes, diferents professionals de la salut, s’uneixen per oferir les últimes dades relacionades amb la microbiota i els seus efectes sobre el cos.

Parlarem de probiòtics, prebiòtics, la relació entre el sistema hormonal, l’aparell respiratori, reproductor… I també aprofundirem en les principals patologies relacionades amb els desequilibris intestinals i quines poden ser les diferents causes.

Introducció a la microbiota

Jesús García Gil

Catedràtic de Microbiologia a la Universitat de Girona

El curs té com a objectiu impartir una guía conceptual bàsica per a comprendre aspectes elementals de la Microbiologia intestinal, de dels bacteris i la seva classificació, siversitat i ecologia fins  ala seva interacció, tan positiva com negativa, amb l’intestí humà. Aprendrem la importància dels bacteris com a transformadors nutricionals del que ingerim com aliments i coneixerem la seva diversitat metabòlica


Accés al curs

Microbiota i sistema hormonal

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunoendocrinòleg (PNIE) i fisioterapeuta

En aquest seminari, jo mateix explico com la microbiota intestinal afecta al funcionament i regulació del sistema hormonal del cos humà, i com ambdós es veuen afectats mútuament.


Accés al curs

Microbiota i activitat física

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunoendocrinòleg (PNIE) i fisioterapeuta

En aquest curs aprendrem com l’exercici físic pot afectar  ala diversitat de la microbiota intestinal, i quins efectes té aquesta en el rendiment físic.


Accés al curs


Marta Bolívar

Microbiota i Síndrome de l’Intestí Irritable

Patrick Pons

Fisioterapeuta

El Síndrome de l’Intestí Irritable cada cop té més rellevància, l’estudi de la microbiota i els seus efectes sobre aquesta condició és cada cop més important. Per això, és imprescindible una proposta de tractament etiopatològic d’aquesta disfunció multifactorial.

Com gestionar la dieta FODMAPS?

Martha Bolívar

Dietista i Nutricionista

La Martha ens explicarà les característiques de la dieta FODMAPS i com gestionar-la de manera òptima amb un enfoc mutidisciplinar.


Accés al curs

Microbiota vaginal

Dr. Fernando Losa

Ginecòleg

En aquest curs es tractarà la microbiota vaginal segons l’edat de la dona, vaginotips, infeccions vaginals i microbiota vaginal: vulvovaginitis candidàstica, vaginosis, vaginitis inespecífiques, virus del papiloma humà… Fertilitat, ús de probiòtics en ginecologia i conclusions.


Accés al curs

Microbiota i aparell respiratori

Jordi Romero

Fisioterapeuta especialitzat en teràpia respiratòria

Aquesta ponència tractarà es següents temes: adquisició de la microbiota intestinal i la seva relació directa amb la immunitat i els diferents factors que la modulen; la relació de la microbiota intestinal amb la immunitat humana; el sistema gastrointestinal i la patologia respiratòria, l’efecte de la qualitat de l’aire actual sobre la salut, la interacció amb el nostre cos i com afecta a la nostra salut.


Accés al curs