El gas H2 revolucionarà la teva salut

10 de novembre de 2020

Aigua rica en hirogen

Ara mateix les meves filles estaven estudiant química aquí al meu costat i al veure la taula periòdica a la taula els dic: “vaja, quina casualitat! estudiant l’hidrogen?” Són súper interessants totes les seves aplicacions! Elles em miren amb cara de sorpresa i responen: “Papa, àtoms, electrons, òrbites … això serveix per a la salut?” Abans que em tallin amb un “val papa ja ens explicaràs tot això un altre dia que hem de seguir estudiant” … començo a explicar-los així:

L’any 1975, quan jo vaig néixer, Dole M. i el seu equip van publicar per primera vegada els beneficis terapèutics de l’hidrogen molecular (gas H2) a Science Journal. Van ser estudis experimentals en els quals van poder comprovar en rates una reducció dels tumors (carcinoma de cèl·lules escamoses de la pell) mitjançant el tractament d’H2 inhalat (2,5% d’O2 barrejat amb 97,5% d’H2) durant només 2 setmanes. Una idea inicial que va quedar refredada durant tot el segle passat. Mentrestant, tots vam anar creixent.

El 2007 les investigacions pioneres publicades pel Dr. I. Ohsawa van ser considerades com l’origen de la investigació i de l’aplicació de l’hidrogen com a tractament mèdic. Van demostrar la capacitat selectiva antioxidant i els efectes terapèutics del gas hidrogen en un infart cerebral.

Actualment, 13 anys després del seu “naixement”, ja hi ha més de 500 publicacions científiques en l’àmbit biomèdic i més de 1.500 investigadors a nivell mundial explorant els seus efectes preventius i terapèutics en més de 300 malalties diferents. Al·lucinant.

I ara investigadors japonesos consideren que l’hidrogen molecular podria tenir el secret de la salut i la longevitat.

L’hidrogen molecular (gas H2) és la molècula més petita i lleugera que existeix en l’atmosfera terrestre.

Un gas inodor, incolor, no tòxic, no reactiu i molt permeable, és a dir, que té la particularitat de poder entrar fàcilment a través de les membranes cel·lulars i actuar a nivell intracel·lular i sistèmic. Així mateix també pot passar la barrera hematoencefàlica per brindar protecció antiinflamatòria i antioxidant al nostre cervell.

En les últimes dècades la suplementació d’hidrogen ha estat àmpliament estudiada en molts assajos clínics i a més de posseir aquestes particularitats úniques ha demostrat ser una molècula estable i segura per al consum dels humans. És per aquesta raó que la ciència proposa a l’H2 com una proposta tant a nivell preventiu com de tractament de malalties que comparteixen un origen inflamatori, estrès oxidatiu i disfunció mitocondrial.

El gas H2 ha demostrat tenir potencial terapèutic per la seva capacitat:

  • Antiinflamatòria.
  • Antioxidant: L’H2 protegeix el nostre ADN, ARN i altres estructures proteiques de les nostres cèl·lules pel fet que:
    – Augmenta i activa la producció de substàncies antioxidants pròpies (SOD, catalasa, glutation).
    – Neutralitza selectivament les espècies reactives d’oxigen (ROS) més agressives: el radical hidroxil (· OH) i l’anió peroxinitrit (ONOO-).

Nota: L’H2 no és un antioxidant eficaç per a altres ROS menys potents com el radical anió superòxid (· O2 -), peròxid d’hidrogen (H2O2), oxigen (O2) i òxid nítric (NO).

  • Reguladora del metabolisme energètic mitocondrial.
  • Redueix l’estrès del reticle endoplàsmic.
  • Reguladora del sistema immunològic.
  • Redueix la mort cel·lular (apoptosi, autofàgia, piroptosis, ferroptosis i rellotge circadià …)

Carai, les meves filles segueixen estudiant i ja no m’escolten… hahahaha! Quantes coses interessants vaig començar a estudiar a l’escola!

Les investigacions i els avenços tecnològics no s’aturen. Actualment ja es comercialitza l’hidrogen com un agent terapèutic i antienvelliment.

Des que el vaig conèixer ja fa més de 4 anys, tota la meva família i jo vam prendre aigua rica en hidrogen per què simplement em sembla la millor manera de reduir l’estrès oxidatiu i prevenir inflamacions sense necessitat de prendre suplements ni medicaments per a tals fins.

Bibliografia

Hyperbaric hydrogen therapy: a possible treatment for cancer
Dole, M.,Wilson, F.R., Fife, W.P., Science,1975;190(4210):152–154.

Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively reducing cytotoxic oxygen radicals.
Ohsawa, I., Ishikawa, M., Takahashi, K., Watanabe, M., Nishimaki, K., Yamagata, K., Katsura, K., Katayama, Y., Asoh, S., Ohta, S., Nature Medicine2007 Jun; 13(6):688-694. Author information: Dr. Ikuroh Ohsawa, Department of Biochemistry and Cell Biology, Institute of Development and Aging Sciences, Graduate School of Medicine, Nippon Medical School, 1-396 Kosugi-cho, Nakahara-ku, Kawasaki City 211-8533, Japan.

A review of hydrogen as a new medical therapy.
Zhang, J.Y., Liu, C., Zhou, L., Qu, K., Wang, R., Tai, M.H., Lei, J.C., Wu, Q.F., Wang, Z.X., Hepatogastroenterology2012 Jun; 59(116):1026-1032.Estimation of the hydrogen concentration in rat tissue using an airtight tube following the administration of hydrogen via various routes. Liu C, Kurokawa R, Fujino M, Hirano S, Sato B, Li XK. Sci Rep. 2014 Jun 30; 4():5485. 

Hydrogen protects lung from hypoxia/re-oxygenation injury by reducing hydroxyl radical production and inhibiting inflammatory responses.
Chen M, Zhang J, Chen Y, Qiu Y, Luo Z, Zhao S, Du L, Tian D. Sci Rep. 2018 May 22; 8(1):8004.

Beneficial biological effects and the underlying mechanisms of molecular hydrogen – comprehensive review of 321 original articles.
Ichihara, M., Sobue, S., Ito, M., Hirayama, M., Ohno, K., Med Gas Res.2015; 5:12.

Hydrogen: A Novel Option in Human Disease Treatment. Oxid Med Cell Longev.
Yang M, Dong Y, He Q, Zhu P, Zhuang Q, Shen J, Zhang X, Zhao M.
2020 Sep 5;2020:8384742. doi: 10.1155/2020/8384742. PMID: 32963703; PMCID: PMC7495244.

Escrito por

xeviverdaguer

Estudié fisioterapia, osteopatía y acupuntura y me especialicé también en posturología. Siempre estuve interesado en resolver problemas y no solo en aliviarlos. Por esta razón, cuando aún no tenía consulta propia de PNIE, colaboraba con odontólogos, optometristas y podólogos para tratar patologías crónicas como migrañas, dolores musculares y articulares teniendo en cuenta el estudio global de la persona.

Últims articles publicats

Quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella? (Histamina i dèficit de DAO)

26 de novembre de 2018

Si quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella podria ser que estiguis a punt de descobrir que tens un excés d’histamina al teu cos. I, saps què ens condiciona a patir? Un excés d’histamina al nostre cos ens condiciona a patir diferents símptomes i problemes de salut que tot seguit explicarem […]

Virus Epstein Barr: Mantinguem la fera adormida!

17 de gener de 2022

Aquests dies és notícia el virus Epstein Barr. Mantinguem la fera adormida! Es tracta d’un virus amb una expansió increïble en aquest món ja que infecta pràcticament a tota la població. La infecció aguda per Epstein Barr (EBV) sol ocórrer durant la infantesa causant una infecció lleu, generalment asimptomàtica, encara que també pot ocórrer en l’adolescència i edat adulta (30-50% dels […]

No és qüestió de dietes, menja millor!

30 de desembre de 2021

No és qüestió de dietes, menja millor! Aquest ha de ser un dels teus propòsits per a l’any nou Com podem netejar el nostre organisme després dels excessos nadalencs? El descontrol alimentari i la ingesta de begudes alcohòliques no es reflecteixen només en la bàscula, també ho fa en el nostre organisme, que envelleix més ràpidament.D’aquí que, davant del propòsit de […]

Prebiòtics i microbiota

25 d'octubre de 2021

Aliments prebiòtics per a millorar la teva salut intestinal Sabem que els hàbits de vida, on incloem una bona alimentació, poden modular i/o modificar la nostra microbiota. Hi ha aliments que exerceixen una funció prebiòtica pel fet que contenen components capaços de resistir a la digestió en l’intestí prim. D’aquesta manera, arriben a l’intestí gros […]