Ens preparem per l’hivern?

21 de març de 2020

Xiitake

…o ens preparem per l’arribada d’un virus nou que ha colpejat amb força la salut mundial? El Coronavirus (SARS-CoV-2), que ha posat en evidència les necessitats per optimitzar el funcionament del sistema sanitari per a poder continuar salvant vides. Alhora, són moments de reflexió en família: cap on dirigim la nostra salut i les nostres vides?.

Us proposo que anem a buscar remeis per estimular el sistema immune i per prevenir infeccions víriques.

Es curiós observar els capritxos de la sàvia natura amb les fruites i verdures que ens aporta durant la tardor i l’hivern… Riques en Coure, Vitamina C, Vitamina A, Magnesi, Calci i Zinc, totes elles estimulants de la immunitat. No és cap casualitat.

Recomanem menjar els següents productes ecològics, de temporada, que conserven totes les vitamines, minerals i antioxidants perquè s’han recollit en el seu moment òptim de maduració i no porten els pesticides, fungicides ni els additius que necessitarien perquè arribin a taul desnaturalitzats.

Aquests són els regals de la tardor-hivern que tots necessitem:

  • El coure amb propietats antivíriques els trobem a: naps, moniato, carbassa, castanyes, magranes i bolets.
  • La vitamina A amb propietats antivíriques i protectores de les mucoses els trobem a: moniato, carbassa, aranja, magrana, figues.
  • La vitamina D que millora el sistema immune innat i adaptatiu el trobem als: xiitakes, rovell d’ou i peix blau.
  • La vitamina C estimula la capacitat del neutròfils i la proliferació dels limfòcits T que ens protegeixen dels virus que els trobem als: cítrics sobretot a l’aranja, caquis, mangos, magrana, carbassa, moniato i naps.
  • El magnesi augmenta l’activitat de les cèl·lules assassines encarregades de neutralitzar virus i càncers que els trobem a: naps i figues.
  • El zinc augmenta el nombre de limfòcits T que els trobem als: naps, carbassa i bolets.
  • Els bolets que “casualment” surten a la tardor porten, a més, una substància antivírica anomenada lentinam. El Xiitake és la “vacuna natural” que recomano per prevenir la grip d’una forma fantàstica i sense efectes secundaris. El lentinam dels bolets és més biodisponible si es barregen amb arròs integral.

La introducció d’aquests aliments serà una bona forma de prevenir els refredats i les grips… naturalment.

Últims articles publicats

Tengo ardor de estómago. ¿Qué hago?

18 d'octubre de 2021

Foto: Canva El ardor de estómago es un sufrimiento digestivo que afecta a millones de personas. Además, un 20 % de estas personas sufrirán reflujo al menos 2 veces por semana y experimentarán regularmente digestiones lentas, pesadas, tendrán eructos y también gases. El consumo de medicamentos antiácidos como el Omeprazol, Ranitidina (u otros de la […]

Receptes per millorar el nostre sistema immune

07 d'octubre de 2021

Et proposem un àpat complet per a tota la família per menjar a casa millor que en un restaurant i millorar el nostre sistema immune

Fas exercici físic o beus aigua rica en hidrogen?

15 de desembre de 2020

Al llarg de l’evolució humana ens hem anat adaptant a situacions adverses per sobreviure i el nostre organisme ha anat generant mecanismes adaptatius contra tòxics o patògens per mantenir-nos en equilibri. Aquest equilibri ideal, que no real, el coneixem amb el nom d’homeòstasi.