Com és la teva caca? Mira aquí
Menu
Menu

Quan prendre D3 combinada amb K2?

Cuando tomar vitamina d3 combinada con k2

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Què aprendràs?

Em pregunteu molt quan prendre vitamina D3 combinada amb K2. Ho explicaré en aquest post.

Les vitamines D3 i K2 treballen sinèrgicament per garantir que el calci s'incorpori als ossos i les dents i no es dipositi als vasos sanguinis.

Tenen una acció sinèrgica i quan es prenen juntes, la vitamina K afavoreix l'absorció de la vitamina D.

Indicacions especials per combinar D3 amb K2

Quan desitgem incidir en la salut òssia, cardiovascular i muscular. Per exemple, a les persones amb osteoporosi, aterosclerosi o les persones amb rampes musculars freqüents.

Si els teus nivells de vitamina D3 són molt baixos (més baixos de 30 ng/mL) et recomano començar primer amb la suplementació de la vitamina D3 soleta, fins arribar a nivells de 50-100ng/mL i després, assolits ja a aquests nivells desitjats , passar a la suplementació combinada de D3+K2 que ens serviran per mantenir-nos a aquests nivells saludables.

Funcions de la vitamina K:

 • Facilita la captació del calci i millora la mineralització òssia.
 • Preveu les calcificacions vasculars i dels teixits.
 • Evita l'enduriment arterial
 • Una precaució especial seria per a les persones que ja tenen calcificacions a les artèries (aterosclerosi) o als tendons que a més s'estan suplementant calci i vitamina D3. Aquestes han d'incloure la vitamina K a aquesta combinació de Calci+ Vitamina D que veiem habitualment per prevenir l'osteoporosi.
 • Coagulació sanguínia
 • Activitat antiinflamatòria
 • Neuroprotector
 • Homeòstasi de la glucosa i de la diabetis tipus 2.

Suplements recomanats que combinen D3 i K2

Recomano la menaquinona-7 (MK7), la forma de vitamina K2 biològicament més activa. És important seguir la proporció recomanada entre elles: Vitamina D3 100 mcg (4000 UI) amb Vitamina K2 (MK7) 100 mcg

Vitamina D3 + K2 (Xevi Verdaguer)

Dosi: 1-2/dia. En ser vitamines liposolubles (soluble en greix) és recomanable prendre-les després de dinar o sopar ja que la bilis fabricada després de la ingesta de greixos facilitarà la seva absorció.

No recomano la suplementació de vitamina K2 sense consulta prèvia amb l'especialista a les persones amb:

 • Antecedents de trombosi o problemes d'hipercoagulació,
 • Tractaments anticoagulants (warfarina, accenocumaron (Sintrom), aspirina)
 • Tractaments antidiabètics
 • Embaràs o lactància.
 • A part de tota aquesta informació respecte als suplements, és bo saber de quina manera podem mantenir bons nivells de vitamina K sense necessitat de suplementar-se.

La vitamina K la pot fabricar la nostra microbiota intestinal o bé la podem ingerir a través de la dieta. Les dues formes principals de vitamina K són ( Yamazaki Price and Preedy, 2015, 2018):

Les filoquinones (vitamina K1) derivades de plantes: algues, alvocat, kiwi, raïm, vegetals de fulles verdes com el brocoli, kale (col arrissada), cols de brussel·les, col de cabdell, créixens, espinacs, bledes, espàrrecs, te verd i la mantega.
Les menaquinones (vitamina K2) derivades dels bacteris i present en aliments fermentats com: els lactis d'origen animal (formatges, iogurt, quallada), el NATTO (soja fermentada), el xucrut (col fermentada) i el rovell de l'ou.
La ingesta d'aquests aliments rics a K2 són molt més interessants per a la nostra salut, comparat amb els rics a K1, ja que la seva vida mitjana en sang és més prolongada. Incorporant aquests aliments a la teva vida diària la suplementació pot no ser tan necessària.
I per altra banda, la microbiota intestinal situada predominantment a l'ileon (part final de l'intestí prim) i al còlon, també pot fabricar petites quantitats de vitamina k2 gràcies a les espècies bacterianes:

Eubacterium lentum

Veillonella sp.

Enterobacter sp.

E. coli

Bacillus subtilis (natto)

Bacteroides fragilis

Bacteroides vulgatus

Lactococcus lactis (formatge i quallada)

Un desequilibri de la microbiota intestinal (disbiosi intestinal) ja sigui per manca d'aquests bacteris sans o per un SIBO (sobrecreixement bacterià) a l'ileon (intestí prim) pot afectar la síntesi endògena de vitamina K i ja saps quins nivells baixos de vitamina K2 s'associen, per exemple, a patir més calcificacions arterials i aterosclerosi o tendinoses.

Cuida't!

Xevi Verdaguer

Aquest article no pretén incitar-te a la suplementació sense un control mèdic.

 Bibliografia

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Qué aprenderás?

La teva caca, flota o no flota?

A molta gent li fa riure quan parlo que si les caques suren, o de si són pastoses o dures, si fan olor o no...
Els fa gràcia. 

Però quan entenen la importància que té això, no només hi posen més atenció al que apareix cada matí a la tassa del seu vàter, sinó que comencen a preocupar-se per com són les caques de la gent que més estimen. Curiós, no?

He gravat un àudio en què, en menys de 3 minuts, sabràs com hauria de ser la caca perfecta i què pot anar malament al teu cos si no és així.
ENVIA'M L'AUDIO
Xevi verdaguer historia

Relacionats

arrow down
cartcross