Retrats: La Salut Hormonal

Després d’una primera entrevista al programa Retrats, on vam parlar sobre la salut intestinal, Jaume Barberà es torna a desplaçar a la Garrotxa, aquest cop, al Mas les Comelles, per parlar sobre la salut hormonal i com hi influeixen els hàbits alimentaris.

“- Jaume, tens tetes?”. Així comença l’entrevista, i s’aprofundeix en com l’excés d’estrògens poden influïr, i molt, en la salut.

Comparteix aquest article amb els teus!

5 comentaris a “Retrats: La Salut Hormonal

  • Amb la menopausia els estrogens i tots els seus efectes beneficiosos es redueixen, si.
   I … Si en tenies en excés… La menopausia serà un bàlsam x tú.
   Salut!

 1. Hola Xevi,

  felicitats pel programa d’ahir! Va ser molt interessant. Tan de bo facis més col·laboracions amb mitjans de comunicació.

  Tinc una pregunta: vas comentar que si no s’eliminen bé els estrogens de les dones que han estat sotmeses a un tractament de fertilitat poden, a la llarga, tenir més probabilitats de desenvolupar càncer de mama. És suficient cuidar la dieta, evitant els aliment que afavoreixen la ingesta d’estrogens i introduint els que vas aconsellar, per tornar als nivells saludables desprès d’aquests tractaments? El mateix ginecòleg pot controlar que aquests nivells d’estrogens no siguin excessius i perillosos a la llarga?

  Gràcies,

 2. Hola a tots
  Al programa es fa referencia a la Aromatasa, que pot produïr HBP ( Hiperplasia Benigne de Prostata ), però no s’ha parlat de la “5alfa-reductasa” que també esta implicada en HBP, a més, molts medicaments per la HBP inhibeixen la 5a-reductasa.
  Els aliments que reduixen la aromatasa tambè redueixen la 5a-reductasa o cal aportar aliments que redueixen la 5a-reductasa? quins son aquests aliments que ens podem ajudar a inhibir la 5a-reductsa?

  Jo com a pacient HBP m’habia de pendre “Permixon” ,que no em feia res i el vaig deixar, fins que vaig descubrir el “Epilobi o Epilobium Parviflorum”, es un perfecte inhinidor de la 5a-reductasa y aromatasa(segons el meu farmaèutic) , sense problemas mentres estigui fen fitoterapia amb epilobii altres plantes. Durant la HBP, va se tant bestia! que vaig patir un sindrome piramidal, que a dia d’avui despres de 20 mesos de piramidal encara no a marxat, despres de veure els teus programes cada cop estic mes convençut que el meu problema es hormanal.
  Algun consell de mes aliments inibidors de 5a-reductasa i aromatasa o algun consell per mi?

  gràcies

Deixa un comentari

3 × 1 =