Categoria: Receptes

La sulfatació dels estrògens

Amanida de pop amb verdures
Ajudant a mantenir una bona salut hormonal: Sulfates lent? L’estrona i l’estradiol es conjuguen a la 2ª fase de fetge amb els enzims de la metilació, sulfatació i de la glucoronització facilitant la seva eliminació i reduint així l’ activitat biològica dels estrògens a les cèl·lules diana. Si estan conjugats no poden ser actius perquè... Llegir més »

L’eliminació dels estrògens. La metil·lació dels estrògens.

Sopa de remolatxa, amb raves , api i germinats
L’aromatasa permet que nosaltres fabriquem estrògens constantment, també tenim els estrògens que provenen de la dieta i dels disruptors endocrins del medi ambient que tenen funció estrogènica (tòxics com el bisfenol A dels plàstics, els parabens o ftalats del món de la cosmètica o el Teflon de les paelles antiadherents, etc.). Un munt de feina... Llegir més »

Què és l’aromatasa?

Crema d'ortigues i carxofes amb espàrrecs
Tant els homes com les dones fabriquem estrògens a partir d’una enzim anomenada AROMATASA. L’aromatasa fabrica estrògens a partir d’hormones masculines: androstenediona –> estrona testosterona –> estradiol L’aromatasa es localitza especialment a les cèl.lules de greix, també al fetge, a la pell, a les glàndules suprarenals, al cervell, a les mames, als ossos, als ovaris, a... Llegir més »