Com és la teva caca? Mira aquí
Menu
Menu
Menu

Estic inflat ! Què puc fer?

Conferencia Xevi Verdaguer - Transforma't

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Què aprendràs?

Ja s’han acabat les festes i el nostre estómac ha fet la seva particular marató per digerir tot allò que no està acostumat a menjar. Pel que fa als intestins, el més habitual és acabar amb restrenyiment, gasos o femtes pastoses.

A l’intestí hi tenim el segon cervell i si no anem bé de ventre poden aparèixer contractures, fatiga o mal de cap acompanyat d’un estat d’ànim baix.

Per reduir els gasos i alleugerir les digestions us recomanem seguir uns hàbits alimentaris especials que, fins i tot, us ajudaran a perdre fàcilment els 2 quilos que heu guanyat aquests dies de festes i celebracions.

Això és el que pots fer si et sents inflat o inflada

  • Començar bé el dia. Heu de regalar a l’estómac una mica d’acidesa per millorar la digestió.
    Suc i cereals. Us recomanem prendre un suc d’aranja amb llimona juntament amb llet de sèsam. Ho podeu acompanyar d’algun cereal sense gluten que sigui digestiu, com per exemple el mill.
    Entrepà. Si preferiu els entrepans escollireu pa sense gluten amb paté de xiitake, gall dindi o alvocat amb olivada, per exemple. Recordeu evitar el porc (botifarra, fuet, pernil…) i els derivats de la llet de vaca com els formatges, les begudes amb cacau, etc.
  • Entre hores. A mig matí i a mitja tarda us podeu prendre una infusió d’anís verd, fonoll, comí o gingebre amb una petita quantitat d’orellanes, panses o dàtils. O bé una fruita, com la pera o l’aranja.
  • Abans dels àpats. És important beure un got d’aigua amb el suc de mitja llimona o un suc de llimona barrejat amb kudzú. Els intestins més sensibles agrairan especialment aquesta darrera combinació.
  • A l’hora de sopar. S’ha d’evitar la carn, el pa i la pasta. Una bona idea és acabar el dia menjant aliments que s’adeqüin a l’estat de les nostres deposicions.

Quan les femtes són pastoses, el més recomanable és prendre una crema d’api, ceba, julivert i col amb el suc de mitja llimona. Si les femtes són dures com “boletes de cabra”, el millor és sopar un brou de les mateixes verdures amb sèmola de tapioca.

Abans dels àpats és convenient beure un got d’aigua amb el suc de mitja llimona, o bé un suc de llimona barrejat amb kudzú.

 

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Qué aprenderás?

La teva caca, flota o no flota?

A molta gent li fa riure quan parlo que si les caques suren, o de si són pastoses o dures, si fan olor o no...
Els fa gràcia. 

Però quan entenen la importància que té això, no només hi posen més atenció al que apareix cada matí a la tassa del seu vàter, sinó que comencen a preocupar-se per com són les caques de la gent que més estimen. Curiós, no?

He gravat un àudio en què, en menys de 3 minuts, sabràs com hauria de ser la caca perfecta i què pot anar malament al teu cos si no és així.
ENVIA'M L'AUDIO
Xevi verdaguer historia

Relacionats

arrow down
cartcross