Estic inflat ! Què puc fer?

30 d'abril de 2014

Veritas

Ja s’han acabat les festes i el nostre estómac ha fet la seva particular marató per digerir tot allò que no està acostumat a menjar. Pel que fa als intestins, el més habitual és acabar amb restrenyiment, gasos o femtes pastoses.

A l’intestí hi tenim el segon cervell i si no anem bé de ventre poden aparèixer contractures, fatiga o mal de cap acompanyat d’un estat d’ànim baix.

Per reduir els gasos i alleugerir les digestions us recomanem seguir uns hàbits alimentaris especials que, fins i tot, us ajudaran a perdre fàcilment els 2 quilos que heu guanyat aquests dies de festes i celebracions.

  • Començar bé el dia. Heu de regalar a l’estómac una mica d’acidesa per millorar la digestió.
    Suc i cereals. Us recomanem prendre un suc d’aranja amb llimona juntament amb llet de sèsam. Ho podeu acompanyar d’algun cereal sense gluten que sigui digestiu, com per exemple el mill.
    Entrepà. Si preferiu els entrepans escollireu pa sense gluten amb paté de xiitake, gall dindi o alvocat amb olivada, per exemple. Recordeu evitar el porc (botifarra, fuet, pernil…) i els derivats de la llet de vaca com els formatges, les begudes amb cacau, etc.
  • Entre hores. A mig matí i a mitja tarda us podeu prendre una infusió d’anís verd, fonoll, comí o gingebre amb una petita quantitat d’orellanes, panses o dàtils. O bé una fruita, com la pera o l’aranja.
  • Abans dels àpats. És important beure un got d’aigua amb el suc de mitja llimona o un suc de llimona barrejat amb kudzú. Els intestins més sensibles agrairan especialment aquesta darrera combinació.
  • A l’hora de sopar. S’ha d’evitar la carn, el pa i la pasta. Una bona idea és acabar el dia menjant aliments que s’adeqüin a l’estat de les nostres deposicions.

Quan les femtes són pastoses, el més recomanable és prendre una crema d’api, ceba, julivert i col amb el suc de mitja llimona. Si les femtes són dures com “boletes de cabra”, el millor és sopar un brou de les mateixes verdures amb sèmola de tapioca.

Abans dels àpats és convenient beure un got d’aigua amb el suc de mitja llimona, o bé un suc de llimona barrejat amb kudzú.

Revista Veritas: Per què estic inflat?

Últims articles publicats

Fas exercici físic o beus aigua rica en hidrogen?

15 de desembre de 2020

Al llarg de l’evolució humana ens hem anat adaptant a situacions adverses per sobreviure i el nostre organisme ha anat generant mecanismes adaptatius contra tòxics o patògens per mantenir-nos en equilibri. Aquest equilibri ideal, que no real, el coneixem amb el nom d’homeòstasi.

L’aigua enriquida amb gas H2, no és aigua oxigenada (peròxid d’hidrogen o H2O2)

08 de desembre de 2020

Atenció! No confondre l’aigua hidrogenada amb l’aigua oxigenada. L’hidrogen (H2) i el peròxid d’hidrogen (H2O2) s’assemblen per la seva formula molecular, H2 i H2O2, però els seus beneficis són molt diferents. L’aigua oxigenada (peròxid d’hidrogen o H2O2) és una aigua que conté gas oxigen (O2) dissolt i s’utilitza per desinfectar ferides, només té un ús […]

L’aigua enriquida amb gas H2, no és aigua alcalina

01 de desembre de 2020

Atenció: No confondre l’aigua hidrogenada amb l’aigua alcalina! Beure aigua alcalina no és el mateix que beure aigua amb l’H2 molecular (gas H2) L’aigua alcalina és una aigua que té un pH alcalí (pH> 6,5) que suposadament pot alcalinitzar els teixits i prevenir o revertir malalties com el càncer, l’artritis i altres. Sento dir a […]