Com és la teva caca? Mira aquí
Menu
Menu

No és qüestió de dietes, menja millor!

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Què aprendràs?

El descontrol alimentari i la ingesta de begudes alcohòliques no es reflecteixen només en la bàscula, també ho fa en el nostre organisme, que envelleix més ràpidament.

D’aquí que, davant del propòsit de portar-nos bé després de les festes, la proposta habitual sol ser fer dietes de règim.

La solució no consisteix en fer bondat durant 15 dies perquè aquest parell de quilos desapareguin i ja estiguem llestos per la propera fartanera. No és qüestió de dietes…

Hem d’optar per una alimentació sana i equilibrada que activi la proteïna que generen els antioxidants propis de l’organisme que, a la vegada, són els veritables escuts protectors contra l’envelliment prematur de les cèl·lules i enfront dels tòxics ambientals. I, a més, amb la seva ajuda aconseguirem que les nostres digestions millorin

No és qüestió de prendre antioxidants en forma de complements vitamínics: així no incrementaràs la pròpia activitat antioxidant que té el teu cos.

Els aliments que augmenten la capacitat del gen generador d’antioxidants (anomenat NRF2) es poden dividir en dos tipus:

Dos grandes grupos

Els primers són els que contenen quercetina, com per exemple el fajol, el te verd, el raïm, la poma, la ceba i els aranyons, entre d’altres.

Així que, una proposta ideal per a esmorzar podria ser una torrada de fajol amb aranyons i un suc de raïm o una poma. Un cafè també funcionaria bé perquè la cafeïna també activa el gen antioxidant: podries prendre dos cafès o dos tes al dia, però aquesta és una recomanació general que s’hauria de concretar segons la tolerància que tingui cadascú a la cafeïna.

El segon grup d’aliments és el dels compostos per astaxantina, un carotenoide que es troba en microorganismes i animals marins i que li dona els pigments vermellosos al salmó, als crustacis, a les gambes, als escamarlans…

Per tant, una bona proposta per menjar i per sopar seria una sopa de cranc i salmó a la planxa de segon plat.

Els plats amb peix i crustacis augmenten la capacitat del gen generador d’antioxidants.
A l’hora de sopar, es recomana optar per les crucíferes (col, coliflor, col llombarda, bròcoli) perquè contenen sulforafan, un altre dels components necessaris per una alimentació/dieta antioxidant.

Pots preparar un brou amb bròcoli i ceba. I si ets dels que tenen la sensació de panxa inflada, l’ideal és un brou de nap, api, julivert i llimona.Els quatre ingredients són diürètics i van bé si els prenem per separat o combinats amb les verdures crucíferes en forma de crema.

Altres aliments que activen el gen antioxidant són la cúrcuma i el curri, que es poden afegir als plats com a condiments.

També cal incloure els aliments que contenen omega-3, com les algues, el peix blau, el marisc i el peix blanc.

Evitar els aliments processats

Hem de tornar a la simplicitat del menjar perquè el fetge i els ronyons descansin després d’uns dies d’excessos.

La simplicitat no és una altra que consumir aliments que no siguin processats: fruites i verdures, sobretot les de fulla verda, són les més recomanables perquè aporten una sensació saciant i contenen fibra, necessària per a netejar el nostre organisme.

Optar per proteïnes d’alta qualitat: peix, sobretot el blau, i limitar el consum de carn vermella.
Els llegums, com a font proteica d’alt contingut en fibra i saciants, es converteixen en indispensables en una alimentació saludable i equilibrada

No olvides los líquidos

També és molt important beure líquids, ja sigui en forma d’aigua, infusions, sucs naturals o brou per a netejar els ronyons.

Pel que fa als cereals, que siguin integrals, i limitem el consum de pa amb alt índex glucèmic.
Omple la teva cistella de la compra de productes frescos i de proximitat, planifica-la setmanalment i cada vegada et serà més senzill anar canviant els teus hàbits.Una dieta saludable té moltes possibilitats!
Feliç tornada a la rutina!

Xevi Verdaguer

Psiconeuroimmunòleg, nutricionista i fisioterapeuta. Ajudo persones com tu a recuperar la teva salut a través de la PNIE i altres disciplines.

¿Qué aprenderás?

La teva caca, flota o no flota?

A molta gent li fa riure quan parlo que si les caques suren, o de si són pastoses o dures, si fan olor o no...
Els fa gràcia. 

Però quan entenen la importància que té això, no només hi posen més atenció al que apareix cada matí a la tassa del seu vàter, sinó que comencen a preocupar-se per com són les caques de la gent que més estimen. Curiós, no?

He gravat un àudio en què, en menys de 3 minuts, sabràs com hauria de ser la caca perfecta i què pot anar malament al teu cos si no és així.
ENVIA'M L'AUDIO
Xevi verdaguer historia

Relacionats

arrow down
cartcross