No és qüestió de dietes, menja millor!

30 de desembre de 2021

No és qüestió de dietes, menja millor! Aquest ha de ser un dels teus propòsits per a l’any nou

Com podem netejar el nostre organisme després dels excessos nadalencs?

El descontrol alimentari i la ingesta de begudes alcohòliques no es reflecteixen només en la bàscula, també ho fa en el nostre organisme, que envelleix més ràpidament.
D’aquí que, davant del propòsit de portar-nos bé després de les festes, la proposta habitual sol ser fer dietes de règim.
La solució no consisteix en fer bondat durant 15 dies perquè aquest parell de quilos desapareguin i ja estiguem llestos per la propera fartanera. No és qüestió de dietes…

Hem d’optar per una alimentació sana i equilibrada que activi la proteïna que generen els antioxidants propis de l’organisme que, a la vegada, són els veritables escuts protectors contra l’envelliment prematur de les cèl·lules i enfront dels tòxics ambientals. I, a més, amb la seva ajuda aconseguirem que les nostres digestions millorin
No és qüestió de prendre antioxidants en forma de complements vitamínics: així no incrementaràs la pròpia activitat antioxidant que té el teu cos.
Els aliments que augmenten la capacitat del gen generador d’antioxidants (anomenat NRF2) es poden dividir en dos tipus:
Els primers són els que contenen  quercetina, com per exemple el fajol, el te verd, el raïm, la poma, la ceba i els aranyons, entre d’altres.
Així que, una proposta ideal per a esmorzar podria ser una torrada de fajol amb aranyons i un suc de raïm o una poma. Un cafè també funcionaria bé perquè la cafeïna també activa el gen antioxidant: podries prendre dos cafès o dos tes al dia, però aquesta és una recomanació general que s’hauria de concretar segons la tolerància que tingui cadascú a la cafeïna.
El segon grup d’aliments és el dels compostos per  astaxantina, un  carotenoide  que es troba en microorganismes i animals marins i que li dona els pigments vermellosos al salmó, als crustacis, a les gambes, als escamarlans…
Per tant, una bona proposta per menjar i per sopar seria una sopa de cranc i salmó a la planxa de segon plat.
Els plats amb peix i crustacis augmenten la capacitat del gen generador d’antioxidants.
A l’hora de sopar, es recomana optar per les  crucíferes  (col, coliflor, col llombarda, bròcoli) perquè contenen  sulforafan, un altre dels components necessaris per una  alimentació/dieta  antioxidant.
Pots preparar un brou amb bròcoli i ceba. I si ets dels que tenen la sensació de panxa inflada, l’ideal és un brou de nap, api, julivert i llimona.Els quatre ingredients són diürètics i van bé si els prenem per separat o combinats amb les verdures crucíferes en forma de crema.
Altres aliments que activen el gen antioxidant són la  cúrcuma  i el curri, que es poden afegir als plats com a condiments.
També cal incloure els aliments que contenen omega-3, com les algues, el peix blau, el marisc i el peix blanc.

Evitar els aliments processats

Hem de tornar a la simplicitat del menjar perquè el fetge i els ronyons descansin després d’uns dies d’excessos.
La simplicitat no és una altra que consumir aliments que no siguin processats: fruites i verdures, sobretot les de fulla verda, són les més recomanables perquè aporten una sensació  saciant i contenen fibra, necessària per a netejar el nostre organisme.
Optar per proteïnes d’alta qualitat: peix, sobretot el blau, i limitar el consum de carn vermella.
Els llegums, com a font proteica d’alt contingut en fibra i  saciants, es converteixen en indispensables en una alimentació saludable i equilibrada
També és molt important beure líquids, ja sigui en forma d’aigua, infusions, sucs naturals o brou per a netejar els ronyons.
Pel que fa als cereals, que siguin integrals, i limitem el consum de pa amb alt índex glucèmic.
Omple la teva cistella de la compra de productes frescos i de proximitat, planifica-la setmanalment i cada vegada et serà més senzill anar canviant els teus hàbits.Una dieta saludable té moltes possibilitats!
Feliç tornada a la rutina!

Escrito por

xeviverdaguer

Estudié fisioterapia, osteopatía y acupuntura y me especialicé también en posturología. Siempre estuve interesado en resolver problemas y no solo en aliviarlos. Por esta razón, cuando aún no tenía consulta propia de PNIE, colaboraba con odontólogos, optometristas y podólogos para tratar patologías crónicas como migrañas, dolores musculares y articulares teniendo en cuenta el estudio global de la persona.

Últims articles publicats

Quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella? (Histamina i dèficit de DAO)

26 de novembre de 2018

Si quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella podria ser que estiguis a punt de descobrir que tens un excés d’histamina al teu cos. I, saps què ens condiciona a patir? Un excés d’histamina al nostre cos ens condiciona a patir diferents símptomes i problemes de salut que tot seguit explicarem […]

Virus Epstein Barr: Mantinguem la fera adormida!

17 de gener de 2022

Aquests dies és notícia el virus Epstein Barr. Mantinguem la fera adormida! Es tracta d’un virus amb una expansió increïble en aquest món ja que infecta pràcticament a tota la població. La infecció aguda per Epstein Barr (EBV) sol ocórrer durant la infantesa causant una infecció lleu, generalment asimptomàtica, encara que també pot ocórrer en l’adolescència i edat adulta (30-50% dels […]

No és qüestió de dietes, menja millor!

30 de desembre de 2021

No és qüestió de dietes, menja millor! Aquest ha de ser un dels teus propòsits per a l’any nou Com podem netejar el nostre organisme després dels excessos nadalencs? El descontrol alimentari i la ingesta de begudes alcohòliques no es reflecteixen només en la bàscula, també ho fa en el nostre organisme, que envelleix més ràpidament.D’aquí que, davant del propòsit de […]

Prebiòtics i microbiota

25 d'octubre de 2021

Aliments prebiòtics per a millorar la teva salut intestinal Sabem que els hàbits de vida, on incloem una bona alimentació, poden modular i/o modificar la nostra microbiota. Hi ha aliments que exerceixen una funció prebiòtica pel fet que contenen components capaços de resistir a la digestió en l’intestí prim. D’aquesta manera, arriben a l’intestí gros […]