Aliments desintoxicants

Ara que ens acostem al canvi d’estació és el moment de superar els excessos alimentaris propis de l’estiu i les vacances. El fetge i els ronyons són els òrgans més perjudicats per una dieta desequilibrada. Aigua, verdures i fruites els ajudaran a restablir-se.

La tardor és a tocar i, amb el canvi d’estació, arriben també els propòsits de seguir uns hàbits més saludables. L’exercici físic, l’autocontrol per mantenir l’estrès a ratlla i una dieta més saludable són alguns dels punts inclosos en la llista mental que moltes persones es fan després de l’estiu. Una dieta correcta és essencial per controlar el pes. Però també per sentir-nos en forma i, si és el cas, ajudar l’organisme a recuperar-se dels excessos dels mesos precedents.

Els ronyons i el fetge són els òrgans més afectats per una dieta pobra en fruites i verdures i abundant en sucres, alcohol o farina blanca (potser us ve a la memòria un excés de cervesetes, refrescos i pizzes?) El cos ens ofereix senyals d’alarma per avisar-nos que alguna cosa no acaba de funcionar. El psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer ens ajuda a identificar-los.

Digestió lenta

“Si ens han sortit èczemes, tenim caspa o descamació als cabells, mal de cap, la llengua blanca-groguenca o fem una digestió lenta, el nostre fetge no ha eliminat bé els tòxics de l’alimentació ingerida a l’estiu”, explica Verdaguer.

Altres indicis que hi pot haver algun problema hepàtic són les contractures o rampes a la banda dreta del cos, marques grises sota els ulls o ratlles blanques verticals a les ungles de les mans (si les marques són horitzontals, indiquen manca de zinc o calci). Verdaguer aclareix que per relacionar aquests símptomes amb el fetge cal tenir-ne com a mínim dos de manera simultània.

Al seu torn, un ronyó que no funciona correctament també avisa. El repertori d’indicis és extens: retenció de líquids, panxa inflada, pressió arterial alta, dolors a les lumbars i als talons que milloren quan ens aixequem però que empitjoren quan estem ajaguts, cansament sense causa aparent, rampes freqüents…

Una dieta ben planificada, amb aliments que ajuden a desintoxicar l’organisme, ens ajudaran a passar pàgina i començar una temporada nova. La recomanació és vàlida només per a aquelles persones que tenen motius per vincular els símptomes amb els excessos a taula. Si no hi ha raons per fer aquesta associació, cal posar-se en mans d’un especialista perquè suggereixi les passes a seguir. Per a les persones sanes que necessitin fer una neteja, hem demanat a Xevi Verdaguer que ens recomani un menú desintoxicant. La consigna és clara: cal beure molta aigua, preferentment entre les menjades, i oblidar-se dels refrescos i l’alcohol. I hem de donar prioritat a les fruites i les verdures. El sentit comú serà el nostre millor aliat.

Fotografia de Wikipedia, sota llicència CC: aquí
Article publicat a: www.ara.cat

Aliments desintoxicants

Comparteix aquest article amb els teus!

BLOG

Quan i quants cops he de menjar?

Ens preocupem molt per saber què hem de menjar, quina serà la meva dieta perfecte, quin serà el meu aliment salvador, el meu superaliment, però avui vull explicar-te que potser el que et canviarà la teva salut és saber quan has de menjar i amb quina freqüència ho has de fer.

Meditació, hipnosi i tu

La PNIE va ser descrita per primera vegada el 1936. I des de llavors, cada vegada som més conscients com

Health Hackers Meeting

Hem preparat un esdeveniment únic per a transformar la teva salut i perquè ens poguem conèixer en persona: Health Hacker Meeting. Reserva’t el dia 13 i 14 d’octubre! Podràs disfrutar d’un cap de setmana fantàstic al Mas Les Comelles. Un hotel en un entorn privilegiat i rodejat de naturalesa.

ON VISITEM?

CLÍNICA VERDAGUER-HOMS
Av. Sant Jordi, 146
17800 OLOT (Girona)
 972 263 030
info@xeviverdaguer.com

CLÍNICA ARVILA MAGNA
Av. Diagonal, 442 Ent. 2a.
08037 Barcelona
93 118 70 22
info@arvilamagna.com

MEDICINA MODERNA
Ctra. de Vic, 10
08241 Manresa
 938 752 550
info@medicinamoderna.eu

CENTRE SANITARI CAN MORA
Unitat de Medicina Bioreguladora
C/ Sant Jordi, 30-32 1r 5a
Sant Cugat del Vallès
 93 589 79 18
 626 48 00 22
integral@centrecanmora.com

CLÍNICA VERDAGUER-HOMS
Av. Sant Jordi, 146
17800 OLOT (Girona)
 972 263 030
info@xeviverdaguer.com

CLÍNICA ARVILA MAGNA
Av. Diagonal, 442 Ent. 2a.
08037 Barcelona
93 118 70 22
info@arvilamagna.com

MEDICINA MODERNA
Ctra. de Vic, 10
08241 Manresa
 938 752 550
info@medicinamoderna.eu

CENTRE SANITARI CAN MORA
Unitat de Medicina Bioreguladora
C/ Sant Jordi, 30-32 1r 5a
Sant Cugat del Vallès
 93 589 79 18
 626 48 00 22
integral@centrecanmora.com

© 2018 Xevi Verdaguer | Tots els drets reservats ®