Quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella? (Histamina i dèficit de DAO)

26 de novembre de 2018

Picada de mosquit

Si quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella podria ser que estiguis a punt de descobrir que tens un excés d’histamina al teu cos. I, saps què ens condiciona a patir? Un excés d’histamina al nostre cos ens condiciona a patir diferents símptomes i problemes de salut que tot seguit explicarem i alhora també compartirem com resoldre’ls.

La histamina és coneguda com un agent immunomodulador, senyalitzador pel sistema immune però també és pro-inflamatòria,  provoca reaccions al·lèrgiques, migranyes, còlon irritable i està associada com a factor de risc a patir malalties inflamatòries intestinals (crohn o colitis ulcerosa) i càncer de còlon. S’ha comprovat que les persones que tenen pòlips (adenomes) al còlon tenen una menor activitat de l’enzim Diamine oxidase (DAO), és a dir, dèficit de DAO, l’enzim que elimina la histamina de l’intestí i llavors aquestes persones tenen més histamina al còlon.

Moltes persones poden experimentar reaccions al·lèrgiques després d’ingerir histamina sense tenir una al·lèrgia real (via IgE). És la intolerància a la histamina no al·lèrgica, una pseudoal·lèrgia perquè només tenen una sensibilitat augmentada a la histamina, que és temporal. Un excés d’histamina al nostre cos provoca la intolerància a la histamina o histaminosi.

Aquest excés d’histamina en sang pot ser ocasionat de dues maneres: d’una banda per aliments rics en histamina, i d’altra banda per una fabricació excessiva del nostre propi organisme, i que en cap dels dos casos podem eliminar aquesta histamina.

Així la intolerància a la histamina prové d’una mala eliminació de la histamina ingerida o bé, de la histamina fabricada per nosaltres mateixos. És molt important poder eliminar correctament la histamina, una hormona que fabriquem nosaltres mateixos i que també ens arriba via alimentaria. Moltes persones sanes poden tenir una acumulació d’histamina i patir símptomes molt variats en la seva salut després de que la histamina sigui activa a l’adherir-se als seus receptors (H1, H2, H3, H4) presents en teixits específics.

És curiós observar que les persones amb intolerància a la histamina es posen vermells de la cara amb facilitat quan fan esport o tenen vergonya, i al rascar-se o quan els pica un mosquit fan grans marques vermelles a la pell, i també solen tenir dolor menstrual.

Símptomes de la intolerància a la histamina (no al·lèrgica)

 • Símptomes intestinals: diarrea, diarrea alternat amb femtes normals, còlon irritable, restrenyiment, sensació d’inflor, gasos o plenitud, cremor d’estómac, dolor o espasmes a l’estómac, reflux, nàusees, vòmits.
 • Símptomes a la pell: envermellir-se de la pell quan tens vergonya, fas esport o amb el contacte de l’aigua calenta o freda, dermografisme al rascar-te, dermatitis o picors a la pell, èczemes, urticària, pell atòpica. Grans marques vermelles quan et pica un mosquit.
 • Símptomes cardiovasculars: arítmies, taquicàrdies i pressió arterial baixa per vasodilatació.
 • Símptomes pulmonars: esternuts, rinitis, mucositat o congestió nasal, dificultat per respirar (broncospasme), asma al·lèrgica, tos.
 • Símptomes del sistema nerviós: cefalees i migranyes, agressivitat, irritabilitat, ansietat, pànic, falta d’atenció, insomni,
 • Símptomes ginecològics: dolor menstrual (dismenorrea) x contracció de l’úter.
 • Altres: dolors articulars, musculars i fibromiàlgia. Cansament o fatiga crònica.

Coneixes persones que tenen dolors menstruals, la pressió arterial baixa, que es posen vermelles amb facilitat i que tenen dolors o migranyes freqüentment? És curiós com aquests símptomes ens porten a prendre antihistamínics per les picors o al·lèrgies, antiinflamatoris pel dolor o migranyes, anticonceptius pel dolor menstrual o a prendre coca-cola per la hipotensió,… i llavors uns presumeixen de prendre medicaments o suplements d’origen natural I d’altres els prenen d’origen químic. Qui diries que ho fa millor? Exacte, cap dels dos. Només té un excés d’histamina i ara ho resoldrem.

Hem d’ajudar a millorar el seu metabolisme. Apareix freqüentment a persones que tenen dèficit de DAO.

Com s’elimina la histamina?

Eliminem la histamina per dos enzims molt importants: el DAO i la HNMT. D’aquests dos enzims, el DAO es el principal enzim que metabolitza la histamina a nivell intestinal. Tots dos eviten que la histamina dels aliments entri a la circulació sanguínia i tingui activitat biològica dins el nostre cos. Les persones amb una baixa activitat d’aquests enzims no degradaran correctament la histamina provinent dels aliments (no la podran inactivar) i llavors la histamina passarà cap a la circulació sanguínia i provocarà els símptomes histamínics esmentats.

Algunes persones poden tenir símptomes inclús menjant aliments amb nivells d’histamina moderats que per altres persones serien perfectament normals i fàcils d’eliminar. És curiós com el suc de taronja o la xocolata, per exemple, poden provocar mal de cap o cremor d’estómac a algunes persones mentre que a d’altres només els pot sentar estupendament.

El DAO s’expressa en la mucosa intestinal, a la placenta, el ronyó i el tim. L’enzim DAO (DiAminoOxidasa) és l’encarregat d’eliminar la histamina a nivell extracel·lular i d’evitar l’acumulació d’histamina al nostre intestí, a la placenta protegint el fetus durant l’embaràs, al ronyó i al tim.

Un angelet que tenim especialment a les vellositats del nostre intestí prim i que ens ajuda a degradar la histamina per evitar que se’ns acumuli dins el nostre cos. El DAO és una enzim histaminasa, és a dir, una enzim que degrada la histamina en els seus 3 metabòlits finals:

Hydrogen peroxide (H2O2) amoníac (NH3  ) i també l’imidazole acetaldehyde. Ara estem començant a entendre per què quan suplementem de forma natural l’enzim DAO d’origen porcí no té un efecte complert degradant la histamina i pot sentar malament a algunes persones. En canvi, els suplements de DAO d’origen vegetal ofereixen quelcom molt més positiu.

El hydrogen peroxide (H2O2) és un metabòlit de la degradació de la histamina especialment tòxica per les nostres cèl·lules, és una especia reactiva d’oxigen (ROS) i és el principal compost que provoca estrès oxidatiu a les nostres cèl·lules alterant el seu equilibri fisiològic, provocant la peroxidació lipídica i lesió de les nostres membranes cel·lulars I danyant l’ADN que  provocarà la mort cel·lular per apoptosis, una mort o suïcidi cel·lular programat.

Exacte, la conclusió és que, un cop el DAO degrada la histamina, el H2O2 també l’hem de continuar eliminant. El H2O2 resultant de la deaminació oxidativa de la histamina gràcies al DAO pot ser molt tòxic.

Qui ajudarà al DAO a eliminar el H2O2 format? El DAO té una altre company de fatigues, és l’enzim catalasa!

La catalasa té potents efectes protectors del residus més tòxic de la degradació de la histamina: el hydrogen peroxide (H2O2).

En estudis experimentals fets en cèl·lules de l’epiteli intestinal humà provinents de persones amb càncer de còlon (CaCo-2) s’ha vist que tant la histamina com el H2O2 són tòxics per les nostres cèl·lules i ambdós els hem d’eliminar del nostre cos. Ambdós. Sense la catalasa l’activitat del DAO ens podria omplir el nostre cos de grans quantitats del H2O2 tòxic.

Si el DAO té una gran activitat llavors la catalasa també l’ha de tenir, en cas contrari el DAO metabolitzaria la histamina i es fabricaria un excés de H2O2, amoníac (NH3  ) i també l’imidazole acetaldehyde. El DAO i la catalasa es necessiten mútuament.

Suplementar el DAO tot solet no millorava el metabolisme complert de la histamina, necessitem la catalasa. Sabràs que els teus nivells de catalasa són baixos si tens moltes canes al teu cabell.

El DAO degrada la histamina i llavors la catalasa fa la resta. La catalasa evita l’acumulació final del H2O2 tòxic promovent la seva correcta eliminació alliberant O2  i H2O que alhora afavoreixen la descomposició de la histamina catalitzada per l’enzim DAO.

Si el nostre enzim DAO té una baixa activitat (funciona lentament), què creus que succeirà? És a dir, quan tu fabriquis histamina o quan mengis histamina en excés, qui t’ajudarà a eliminar-la? Un dèficit de DAO està associat a una micro-inflamació de la mucosa i de les vellositats del nostre intestí. Pots analitzar el DAO mitjançant una analítica de sang que et pot demanar el teu metge.

T’esperen un sac de problemes derivats de l’excés d’histamina que podem solucionar si saps com millorar el DAO i la catalasa. La HNMT l’explicarem un altre dia. Per millorar la intolerància a la histamina tenim varis objectius. Els objectius seran:

 • Reduir els aliments rics amb histamina de la dieta,“histamine-free diet”. (resum al final de l’article)
 • Millorar l’activitat del DAO i de la Catalasa per facilitar el seu metabolisme complert fins a H2O I O2.

Analitza’t l’enzim DAO en plasma al teu laboratori de confiança. És important determinar l’activitat del DAO per tal de saber si els símptomes que tens son per intolerància a la histamina.

 • Normal activity of DAO > 80 HDU/ml,
 • Educed activity of DAO 40–80 HDU/ml,
 • Highly reduced activity of DAO < 40 HDU/ml.

One HDU (histamine degrading unit) corresponds to the DAO activity that degrades 1 pmol/ml (0.11 ng/ml) of histamine.

Els nivells normals d’activitat del DAO són >80 HDU (Unitats Degradants de Histamina). Si el resultat de l’analítica de sang et surt amb una activitat menor de 80 HDU és molt provable que acabis de descobrir el motiu de la teva intolerància a la histamina, el malson que provoca l’excés d’histamina al teu cos. Si el DAO no pot impedir el pas trans-epitelial a les vellositats intestinals de la histamina exògena que prové dels aliments, llavors tindrem una gran absorció de la histamina i un augment de les concentracions d’histamina en sang amb els seus corresponents símptomes. Ja ho tens, vinga!

Les causes de la manca d’activitat de l’enzim DAO poden ser:

 • Carència dels cofactors del DAO: vitamina B6, vitamina C, coure i zinc. Espero que no et faltin, analitza-les amb sang amb l’ajuda d’un nutricionista especialista en PNIE.
 • Genètiques;
 • Malalties gastrointestinals com la gastritis i/o úlcera gàstrica, còlon irritable, malaltia de crohn, colitis ulcerosa i el sobrecreixement bacterià (SIBO).
 • Medicaments i l’alcohol que tenen un efecte inhibidor del DAO.

De fet, qualsevol situació que porti a una alteració o inflamació de l’epitel.li intestinal pot reduir l’activitat del DAO que no degradarà tota la histamina i llavors s’absorbirà i augmentarà el pas de la histamina des de la llum intestinal cap a la circulació sanguínia causant la intolerància a la histamina. Un malson.

La bona notícia és que al resoldre el problema digestiu, el DAO recupera la seva activitat normal evitant la seva absorció i desapareixent la intolerància a la histamina. És possible que necessitis un estudi de la femta per valorar l’equilibri de la microbiota I el Microbioma intestinal per tal de millorar la salut de les cèl·lules epitelials que fabriquen l’enzim DAO.

Com millorar l’activitat de l’enzim DAO?

Seguint una dieta baixa en histamina. L’equip d’investigadors de Sonja Lackner van publicar el juliol del 2018 al EJCN que una dieta baixa en histamina durant 13 mesos aconseguia millorar la intolerància a la histamina no només pel fet de reduir la histamina ingerida en si mateix sinó que, a més, causa un augment de l’activitat de l’enzim DAO.

La suplementació de l’enzim DAO que es pot trobar fàcilment a l’herbolari. Trobaràs DAO de dues maneres: una provinent del ronyó de porc, i una altra que prové dels germinats de llegums de selecció orgànica. Moltes persones s’han suplementat l’enzim DAO per alleugerir les migranyes o el còlon irritable em diuen que aquest suplement els hi senta molt malament. “A mi això no em va bé. Em diuen els pacients”. Hem d’anar amb compte.

Amb el suplement de l’enzim DAO d’origen animal tindrem un petit problema, i és que a diferència del DAO d’origen vegetal, no porta catalasa. En estudis experimentals s’ha vist que es necessiten nivells de catalasa més elevats de 200 U/mL per eliminar la H2O2, que ja saps que és el producte final de la deaminació oxidativa de la histamina que facilita el DAO. Concretament els estudis diuen que per tenir una correcta eliminació del H2O2 tòxic cal assegurar-se amb concentracions de catalasa de fins a 7528 U/mL. I l’enzim DAO d’origen ronyó de porc no en porta de catalasa.

Quan escollim un suplement de DAO cal tenir en compte el que realment ens interessa… que l’enzim sigui actiu! Escull el DAO que et garanteixi una activitat degradant de histamina elevada. Els suplements de Dao que a l’etiqueta posen una determinada quantitat de DAO en mil·ligrams no ens donen garanties que aquests mg siguin actius. Podríem prendre altes dosis de DAO amb una activitat degradant de histamina molt baixa o zero.

Mira bé l’etiqueta i escull el que ens recomanen els últims estudis.

Les investigacions fetes per l’equip de Catherine Jumarie el 2017 sobre l’activitat del DAO d’origen vegetal en cèl·lules humanes al laboratori, ens mostren que la suplementació del DAO d’origen vegetal  juntament amb l’enzim catalasa tenen un major potencial per controlar l’activitat biològica de la histamina i dels seus residus tòxics comparat amb el DAO d’origen animal (per exemple la que prové de ronyó de porc).

Avui dia gràcies als estudis científics ens permeten oferir cada vegada propostes de tractament més personalitzades que abans no eren possibles ni creiem determinants. I gràcies a les noves tecnologies tenim a la nostra disposició noves eines per millorar la nostra salut.

T’aconsello escollir el Naturdao, l’únic enzim de DAO d’origen vegetal que ens garanteix una activitat degradant d’histamina molt ELEVADA, és més específic regulant la inactivació final de la histamina i descomponent el H2O2 tòxic en O2 i H2O perquè incorpora la catalasa.,


NaturDAO

Complement alimentici a base de Legumactive®. És un mètode 100% natural amb llegums de selecció orgànica, que ofereix una potent activitat enzimàtica de DAO (Diamino Oxidasa) i Catalasa juntament amb els seus Fitonutrients. La nostra DAO Vegetal és la primera i única en sortir al mercat com a tal, oferint 1.000.000HDU* i 3.000.000HDU*.


Més informació sobre el NaturDAO

Aliments que tenen molta histamina:

Alcohol, aliments madurats (embotits i salami, formatges) o fermentats com el formatge curat, carn curada (salsitxes de frankfurt, pernil serrà i el pernil dolç, mortadel·la, salamis, xoriç, …), xucrut, i productes amb llevats com el pa, brioxeria o pastissos; llevat de cervesa; Extracte de llevats (patés, caldos concentrats); formatges amb florit (verd i blau); bolets; vinagre, fermentats com el te negre, xucrut, mostassa, encurtits, salsa de soja, miso, temphe, tamari, iogurts, keffir, kombutxa,… i Begudes alcohòliques com la cervesa, el vi o la sidra. Espinacs, tomàquet, alvocat, albergínia, clara de l’ou i xocolata.

Aliments que provoquen l’alliberació d’histamina:

Cítrics: taronja, llimona, aranja, mandarina, llima.
Papaia, maduixes, pinya, nous, cacauets, tomàquet, espinacs, xocolata.
Peix, marisc, porc, clara de l’ou, regalèssia, especies picants i additius com el benzoat, sulfits, nitrits, glutamat.

Si encara no has millorat l’activitat del DAO, saps quan tardaràs a sentir els símptomes de la HISTAMINOSIS? Apareixen entre 2h i 24h després de menjar aliments o begudes altes en histamina.

Salut!

Bibliografia

Allergol Immunopathol (Madr). 2015 Sep-Oct;43(5):498-506. doi: 10.1016/j.aller.2015.05.001. Epub 2015 Aug 1.
Histamine, histamine intoxication and intolerance.
Kovacova-Hanuskova, Buday, Gavliakova, Plevkova.

Int J Immunopathol Pharmacol. 2016 Mar;29(1):105-11. doi: 10.1177/0394632015617170. Epub 2015 Nov 16.
Serum diamine oxidase activity in patients with histamine intolerance.
Manzotti G, Breda D, Di Gioacchino M, Burastero SE.

Allergol Immunopathol (Madr). 2016 Sep-Oct;44(5):475-83. doi: 10.1016/j.aller.2016.04.015. Epub 2016 Aug 31.
Histamine intolerance and dietary management: A complete review.
San Mauro Martin I1, Brachero S2, Garicano Vilar E2.

Wien Klin Wochenschr (2013) 125:239–243 DOI 10.1007/s00508-013-0354-y
Wiener klinische Wochenschrift The Central European Journal of Medicine
Serum diamine oxidase activity as a diagnostic test for histamine intolerance.
Ema Mušic, Peter Korošec, Mira Šilar, Katja Adamic, Mitja Košnik, Matija Rijavec
Appl Biochem Biotechnol (2017) 182:1171–1181 DOI 10.1007/s12010-016-2390-3

Skin reactions to histamine of healthy subjects after hypnotically induced emotions of sadness, anger, and happiness.
R. Zachariae M. M. Jørgensen H. Egekvist P. Bjerring
First published: 20 December 2001 https://doi.org/10.1034/j.1398-9995.2001.056008734.x

Allergy. 1989 Nov;44(8):537-42.
Modulation of type I immediate and type IV delayed immunoreactivity using direct suggestion and guided imagery during hypnosis.
Zachariae R1, Bjerring P, Arendt-Nielsen L.

Arch Dermatol Res. 1990;282(8):539-43.
The effect of hypnotically induced analgesia on flare reaction of the cutaneous histamine prick test.
Zachariae R, Bjerring P.

World Allergy Organ J. 2017 Jun 6;10(1):19. doi: 10.1186/s40413-017-0151-6. eCollection 2017.
Psychoneuroimmunoendocrinology: clinical implications.
González-Díaz SN1, Arias-Cruz A1, Elizondo-Villarreal B1, Monge-Ortega OP1.

Dermatoendocrinol. 2011 Jan;3(1):37-40. doi: 10.4161/derm.3.1.14618.
Stress, atopy and allergy: A re-evaluation from a psychoneuroimmunologic persepective.
Liezmann C1, Klapp B, Peters EM.

Diamine Oxidase from White Pea (Lathyrus sativus) Combined with Catalase Protects the Human Intestinal Caco-2 Cell Line from Histamine Damage.
Catherine Jumarie1 & Marilyne Séïde2 & Lucia Marcocci3 & Paola Pietrangeli3 & Mircea Alexandru Mateescu.

The polyamine and histamine metabolic interplay in cancer and chronic inflammation.
Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care, 12, 59–65.
García-Faroldi, G., Sánchez-Jiménez, F., & Fajardo, I. (2009).

Carboxymethyl starch: chitosan monolithic matrices containing diamine oxidase and catalase for intestinal delivery.
International Journal of Pharmaceutics, 30, 48–56.
Calinescu, C., Mondovi, B., Federico, R., Ispas-Szabo, P., & Mateescu, M. A. (2012).

Histamine and gut mucosal immune regulation. Allergy, 69, 273–281.
Smolinska, S., Jutel, M., Crameri, R., & O’Mahony, L. (2014).

Histamine and histamine intolerance. The American Journal of Clinical Nutrition, 85, 1185–1196.
Maintz, L., & Novak, N. (2007).

Supplementation of enteric coated diamine oxidase improves intestinal degradation of food-borne biogenic amines in case of histamine intolerance. Clinical Nutr.
Missbichler, A., Mayer, I., Pongracz, C., Gabor, F., & Komericki, P. (2011). Suppl.

EFSA Panel on Biological Hazards (BIOHAZ).
Scientific Opinion on risk based control of biogenic amine formation in fermented foods.

Histamine and histamine intolerance. Am J Clin Nutr. 2007;85:1185-96.
Maintz L, Novak N.

European Journal of Clinical Nutrition (2018)
Histamine-reduced diet and increase of serum diamine oxidase correlating to diet compliance in histamine intolerance.
Sonja Lackner, Verena Malcher, Dietmar Enko, Harald Mangge, Sandra J. Holasek & Wolfgang J. Schnedl

The Scientific World JOURNAL
Volume 7, Pages 888-902
http://dx.doi.org/10.1100/tsw.2007.139
Review Article
Pea Seedling Histaminase as a Novel Therapeutic Approach to Anaphylactic and Inflammatory Disorders.
Emanuela Masini, Danielle Bani, Cosimo Marzocca, Mircea Alexandru Mateescu, Pier Francesco Mannaioni, Rodolfo Federico, and Bruno Mondovì

Biogenic amines in food. Chem Pap. 2005;59:70-9.
Karovicova J, Kohajdova Z.

The effects of food processing on biogenic amines formation, International Food Research Journal 18(3): 867-876 (2011).
Study: Chong, C. Y., Abu Bakar, F., Russly, A. R., Jamilah, B. and Mahyudin, N. A., MiniReview

Ede, Georgia (2017)
Histamine Intolerance: why freshness matters
Journal of Evolution and Health: Vol. 2: Iss. 1, Article 11.

Constituents in watercress: inhibitors of histamine release from RBL-2H3 cells induced by antigen stimulation. Biol Pharm Bull. 1999 Dec;22(12):1319-26.
Goda, Hoshino K, Akiyama H, Ishikawa T, Abe Y, Nakamura T, Otsuka H, Takeda Y, Tanimura A, Toyoda M.

The Scientific World Journal 7 (2007): 888-902.
Pea seedling histaminase as a novel therapeutic approach to anaphylactic and inflammatory disorders
.
Masini, Emanuela, et al.

Journal of Medicinal Food. April 2009, 12(2): 374-382.
Anti-Allergic Effects of Herbal Product from Allium Cepa (Bulb).

P. Kaiser, M.S. Youssouf, S.A. Tasduq, S. Singh, S.C. Sharma, G.D. Singh, V.K. Gupta, B.D. Gupta, and R.K. Johri.

Inhibitory action of allicin on degranulation of mast cells produced by compound 48/80, histamine liberator from ascaris, lecithinase A, and antigen.
Acta Physiologica Scandinavica 44.2 (1958): 157-162.
Hogberg, Bertil

Oriental Pharmacy and Experimental Medicine 8.1 (2008): 24-31.
Investigation into the mechanism of action of Moringa oleifera for its anti-asthmatic activity.
Mehta, Anita, and Babita Agrawal

The Internet Journal of Pharmacology. 2008 Volume 7 Number 1.
Pharmacological Basis For Antianaphylactic, Antihistaminic And Mast Cell Stabilization Activity Of Ocimum Sanctum
.
G Sridevi, P Gopkumar, S Ashok, C Shastry.

Bioscience, biotechnology, and biochemistry 69.1 (2005): 1-6.
Coumarin and flavone derivatives from estragon and thyme as inhibitors of chemical mediator release from RBL-2H3 cells.

Watanabe, Jun, Hiroshi Shinmoto, and Tojiro Tsushida.

Journal of ethnopharmacology 137.1 (2011): 336-340.
Anti-allergic activity of German chamomile (Matricaria recutita L.) in mast cell mediated allergy model.

Chandrashekhar, V. M., et al.

Biological and Pharmaceutical Bulletin 25.2 (2002): 256-259.
Antiallergic effect of flavonoid glycosides obtained from Mentha piperita L.
Inoue, Toshio, et al.

Archives of toxicology, 2006 – Springer.
The antioxidative and antihistaminic effect of Nigella Sativa and its major constituent, thymoquinone on ethanol-induced gastric mucosal damage.
M Kanter, O Coskun, H Uysal

Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters Volume 13, Issue 19, 16 October 2003, Pages 3197–3202.
Antiallergic principles from Alpinia galanga: structural requirements of phenylpropanoids for inhibition of degranulation and release of TNF-alpha and IL-4 in RBL-2H3 cells.
Hisashi Matsuda, Toshio Morikawa, Hiromi Managi, Masayuki Yoshikawa

Journal of natural products72.5 (2009): 950-953.
Antiallergic potential on RBL-2H3 cells of some phenolic constituents of Zingiber Officinale (Ginger)
Chen, Bing-Hung, et al.

Immunopharmacology and immunotoxicology 32.3 (2010): 466-472.
Exploring the potential of Nelumbo nucifera rhizome on membrane stabilization, mast cell protection, nitric oxide synthesis, and expression of costimulatory molecules.
Mukherjee, Debajyoti, et al.

Journal of Allergy and Clinical Immunology 121.5 (2008): 1225-1231.
Curcumin, a constituent of curry, suppresses IgE-mediated allergic response and mast cell activation at the level of Syk.
Lee, Jun Ho, et al.

Polyphenol-rich pomegranate fruit extract (POMx) suppresses PMACI-induced expression of pro-inflammatory cytokines by inhibiting the activation of MAP Kinases and NF-B in human KU812 cells.
J Inflamm (Lond) 6 (2009): 1.
Rasheed, Zafar, et al. 

Bioscience, biotechnology, and biochemistry 62.7 (1998): 1284-1289.
Inhibitory effects of apple polyphenol on induced histamine release from RBL-2H3 cells and rat mast cells.
Kanda, Tomomasa, et al.

PTR. Phytotherapy research19.1 (2005): 29-33.
Antiallergic and antihistaminic effect of two extracts of Capparis spinosa L. flowering buds.
Trombetta, Domenico, et al.

Bioorganic & medicinal chemistry 16.8 (2008): 4500-4508.
Inhibitory effect of xanthones isolated from the pericarp of garcinia mangostana L. on rat basophilic leukemia RBL-2H3 cell degranulation.
Itoh, Tomohiro, et al.

Planta Med 1996;62:471-2
Histaminergic and serotonergic receptor blocking substances from the medicinal plant Garcinia mangostana.
Chairungsrilerd N, Furukawa K, Ohta T, et al.

Food and Chemical Toxicology 48.10 (2010): 2797-2802.
Anti-allergic inflammatory activity of the fruit of Prunus Persica: Role of calcium and NF-?B.

Shin, Tae-Yong, et al.

Natural Medicines 53.4 (1999): 188-193.
Inhibitory effects of Chinese quince (Chaenomeles Sinensis) on hyaluronidase and histamine release from rat mast cells.
Osawa, K., et al

Protective Effects of Black Rice Bran against Chemically-Induced Inflammation of Mouse Skin. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2010; 58 (18): 10007 DOI: 10.1021/jf102224b
Sun Phil Choi, Sung Phil Kim, Mi Young Kang, Seok Hyun Nam, Mendel Friedman.

Food Science and Biotechnology 25.2 (2016): 553-559.
Anti-allergic effects and related active constituents of mung bean (Vignaradiatus Linn) sprouts.
Li, Li, et al.

Escrito por

xeviverdaguer

Estudié fisioterapia, osteopatía y acupuntura y me especialicé también en posturología. Siempre estuve interesado en resolver problemas y no solo en aliviarlos. Por esta razón, cuando aún no tenía consulta propia de PNIE, colaboraba con odontólogos, optometristas y podólogos para tratar patologías crónicas como migrañas, dolores musculares y articulares teniendo en cuenta el estudio global de la persona.

Últims articles publicats

Quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella? (Histamina i dèficit de DAO)

26 de novembre de 2018

Si quan et pica un mosquit et surt una gran marca vermella podria ser que estiguis a punt de descobrir que tens un excés d’histamina al teu cos. I, saps què ens condiciona a patir? Un excés d’histamina al nostre cos ens condiciona a patir diferents símptomes i problemes de salut que tot seguit explicarem […]

Virus Epstein Barr: Mantinguem la fera adormida!

17 de gener de 2022

Aquests dies és notícia el virus Epstein Barr. Mantinguem la fera adormida! Es tracta d’un virus amb una expansió increïble en aquest món ja que infecta pràcticament a tota la població. La infecció aguda per Epstein Barr (EBV) sol ocórrer durant la infantesa causant una infecció lleu, generalment asimptomàtica, encara que també pot ocórrer en l’adolescència i edat adulta (30-50% dels […]

No és qüestió de dietes, menja millor!

30 de desembre de 2021

No és qüestió de dietes, menja millor! Aquest ha de ser un dels teus propòsits per a l’any nou Com podem netejar el nostre organisme després dels excessos nadalencs? El descontrol alimentari i la ingesta de begudes alcohòliques no es reflecteixen només en la bàscula, també ho fa en el nostre organisme, que envelleix més ràpidament.D’aquí que, davant del propòsit de […]

Prebiòtics i microbiota

25 d'octubre de 2021

Aliments prebiòtics per a millorar la teva salut intestinal Sabem que els hàbits de vida, on incloem una bona alimentació, poden modular i/o modificar la nostra microbiota. Hi ha aliments que exerceixen una funció prebiòtica pel fet que contenen components capaços de resistir a la digestió en l’intestí prim. D’aquesta manera, arriben a l’intestí gros […]